Aktualno

VIDEO Dačić se ispričao Dubrovniku, ali nisu Srbi palili i ubijali?!?!

VIDEO Dačić se ispričao Dubrovniku, ali nisu Srbi palili i ubijali?!?!

Kome se i kako ispričao danas Ivica Dačić, ministar vanjskih poslova Srbije koji sudjeluje na Croatia Forumu, zajedno s ostalim šefovima diplomacije kako zemalja EU, tako i Rusije, Japana itd.

Naime, u tijeku rasprave na Forumu Dačić je u jednom trenutku kazao kako je radostan što je u Dubrovniku.

-Nadam se da smo sinoć malo više doprinjeli zbližavanju naših naroda, i to upravo ovdje u Dubrovniku koji je naravno bio meta bombardiranja i uništavanja što naravno Srbija apsolutno osuđuje – rekao je Dačić.

Njegovu izjavu komentirala je i prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić.
– Lijepo je i u redu od njega što je to rekao ali nije ‘crown achievement’, vrijeme ispričavanja je bilo i na sreću je iza nas, bilo je potrebno to reći i bilo je svakako velika politička stvar kad se to prvi put reklo i pokazuje u kojoj smo mjeri napredovali, da danas po mom mišljenju to je nešto za pohvalu da se čovjek sjeti da kaže, ali nije nešto od čega se zemlja zatrese, izjavila je Pusić.

Ostaje nejasno ipak, je li Dačić pritom misli na službenu Srbiju pa se ispričava u ime svoje vlade za zločine koje je počinio Miloševićev režim, ili je pak htio insinuirati kako nisu Srbi bili ti koji su palili, ubijali i uništavali. Ako je ovo bila isprika, bila je u najmanju ruku nespretna.

 

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist