DuList IN

VIDEO/’ČUVARI BAŠTINE’ Velika smotra malih kolendara u Visiji

VIDEO/'ČUVARI BAŠTINE' Velika smotra malih kolendara u Visiji

Velika Smotra malih kolendara održana je ove srijede navečer u prepunoj dvorani Visia. Riječ je o završnici treće radionice Foruma mladih te su djeca i mladi iz dubrovačkih škola, radionica i ustanova imali priliku pokazati sve ono što su naučili pa su zapjevali tradicionalne kolende iz dubrovačkog kraja i božićne pjesme. Na smotri su sudjelovali članovi Dječjeg zbora Dubrovnik, polaznici radionice ‘Kolende i božićne pjesme Matice hrvatske ogranak Dubrovnik, kao i polaznici renesansne glazbene radionice Doma Marina Držića. Od osnovnih škola kolendarima se priključila samo Osnovna škola Antuna Masle Orašac čiji su učenici izveli kolendu iz Pijavičinog ‘Dobra večer, brate Ivo’.

Zamjenik pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić naglasio je kako nema ničeg ljepšeg od umjetnosti, a kako je za njega pjevanje ‘u samom vrhu’.

-Želim vam čestitati što se ovime bavite i održavate dubrovačku baštinu. Dubrovačka kolenda je zaista unikatna i lijepa. Posebno želim zahvaliti dvjema dragim gospođama, Paoli Dražić Zekić i Sanji Dražić što na svim forumskim radionicama rade s posebnom ljubavi i entuzijazmom – rekao je Katičić.

Nakon programa u Visiji mali su se kolendari zaputili ispred Onofrijeve fontane gdje su još jednom svi zajedno otpjevali Dubrovačku kolendu.

Kako je izgledalo ovo veselo druženje i kolendavanje na Smotri kolendara, pogledajte u našoj fotogaleriji i video zapisima.



Pročitajte još

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist