Natrag
17.2.2019 00:48

facebook

twitter

google

rss

dulist

Vicelić preuzela mjesto direktorice

2.4.2012 @ 14:53 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

Na godišnjoj skupštini Turističke zajednice Grada Dubrovnika mjesto dosadašnje direktorice Jelke Tepšić preuzela je Nikolina Vicelić.

U svom završnom izvještaju dosadašnja direktorica Tepšić ukratko je nabrojila sva postignuća Turističke zajednice pod njenim četverogodišnjim vodstvom. Istaknula je kako je broj noćenja od 2008. do 2011. godine u stalnom porastu, sa 1,77 milijuna na 2,34 milijuna.

Ljestvicu po broju dolazaka predvode Britanci, Francuzi i Nijemci, a Tepšić je posebno naglasila velik porast u dolascima iz Koreje, Kine i Čilea.
– Najveći broj gostiju koji dolaze u Dubrovnik imaju od 31 do 60 godina, njih 52,6%, a ujedno je riječ o najboljim potrošačima – kazala je Tepšić.

Tepšić je kao uspjehe TZ-a u njenom mandatu istaknula uvrštavanje Dubrovnika u izbor i preporuku svjetskih časopisa, osvajanje Plavog cvijeta za najbolji informativni centar te sudjelovanje na brojnim sajmovima.

Ostvareni ukupni prihod TZ-a Grada Dubrovnika u 2011. godini iznosi nešto više od 16 milijuna kuna, dok rashod za isto razdoblje iznosi nešto više od 15 milijuna kuna. Tom iznosu valja pribrojiti preneseni manjak prihoda iz prethodnih godina (otprilike dva milijuna kuna), pa je ukupni rashod TZ-a utvrđen na oko 17 i pol milijuna kuna, što je 11 posto više od planiranog.

Nova direktorica TZ Grada Dubrovnika Nikolina Vicelić kazala je kako očekuje suradnju i podršku u provedbi njenog programa.
– Naglasak će svakako biti na produženju turističke sezone. Dubrovnik ima potencijal biti cjelogodišnje odredište – kazala je Vicelić.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana