Politika

Vićan: Ne bježimo od ponavljanja izbora!

Vićan: Ne bježimo od ponavljanja izbora!

 Predsjednik Dubrovačkog demokratskog sabora Pero Vićan na jutrošnjoj je konferenciji za medije svojim članovima i glasačima preporučio da u drugom krugu izbora za gradonačelnika Dubrovnika podrže kandidata Andra Vlahušića.

Vićan je na konferenciji koju je nazvao 'Urbi et Orbi',valjda po uzoru na papine govore Rimu i svijetu, poručio tako Dubrovčanima i svim koji se tako osjećaju a imaju pravo glasa u Gradu kako Vlahušić zaslužuje drugi mandat.

-U prošlom mandatu bili smo dio postizbornog dogovora i ako je itko imao prijepora s njime to sam ja. Pozivam svoje birače da izađu u nedjelju na izbore i daju svoj glas aktualnom gradonačelniku – istaknuo je Vićan te dodao kako nisu zadovoljni rezultatima izbora jer ima je za malo glasova 'pobjegao' četvrti vijećnik (što bi mu ponovno osiguralo da bude prevaga gradskog vijeća op.a.).

Ne bježimo od ponavljanja izbora

Predsjednik DDS-a ovom prilikom je istaknuo kako odbija insinuacije kako on u postizbornim koalicijama traži  mjesto predsjednika Gradskog vijeća, a ne isključuje mogućnost i ponavljanja izbora, ali kako je to opcija koju ne zaziva.

-Ako se dogodi mi smo spremni, nećemo se tome opirati – rekao je Vićan te dodao kako smatra da nitko ipak ne smije opstruirati rad gradskog vijeća.

Presudio ručak?

Očekivano novinari su imali poprilično pitanja, a prvo se odnosilo na činjenicu da su Vlahušić i Vićan nedavno bili na četiri sata dugom ručku, a usprkos uvjeravanjima kako se na njemu nije ništa dogovorilo, novinarima je to bilo teško za prihvatiti.

-Ništa DDS s nikim nije službeno dogovarao – istaknuo je Vićan te slikovito ponovio kako ga, tko god želi, može pronaći u baraci.

-Mi nismo nikakva udavača, već neko vrijeme smo na sceni – odlučan je Vićan.

Novinare je zanimalo i ima li istine u navodima da ga je u baraci posjetio i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, na što se Vićan nasmijao i rekao kako 'Karamarko ima valjda pametnijeg posla'.

Vlahušić i Vlahušić nisu u sukobu interesa

Upitan za komentar činjenice da je na gradilištu Ilijine glavice angažirana tvrtka VIAM, čiji je vlasnik brat aktualnog gradonačelnika Mladen Vlahušić, Vićan je odgovorio kako da je on ugovarao taj posao 'prvo bi tražio spisak stalno zaposlenih'-

-Nemaš inženjera, nemaš tehničara, nemožeš se natjecati uopće – istaknuo je Vićan.

-To je hrvatski problem, to je problem bojanja tunela, posao dobije jedna tvrtka, radi četvrta tvrtka. Tragedija – kaže Vićan uz naglasak kako je 'siguran da tvrtka gradonačelnikovog brata nema nijedan ugovor potpisan s Gradom Dubrovnikom'.

Na potpitanje je li u takvoj situaciji riječ o sukobu interesa, Vićan je odgovorio negativno.
-Po mojoj prosudbi nema elemenata sukoba interesa – zaključio je Vićan.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist