Sport

Veslači Neptuna Crnjak i Čondrić izborili nastup na Europskom prvenstvu u Grčkoj

Veslači Neptuna Crnjak i Čondrić izborili nastup na Europskom prvenstvu u Grčkoj

Veslači Neptuna Toni Crnjak i Lovro Čondrić nastupili su u četvrtak na izlučnoj regati na jezeru Jarun u Zagrebu čime su se kvalificirali za odlazak na Europsko prvenstvo u veslanju za seniore B (do 23 godine) koje će se održati u Grčkoj, u gradu Ioannina od 6. do 8. rujna ove godine.

Izvrsnim nastupom u dvojcu na pariće za lake seniore (veslači do 72,5 kg) izveslali su normu za nastup na Europskom prvenstvu i potvrdili izuzetno uspješnu sezonu te dobili poziv izbornika hrvatske veslačke reprezentacije Darka Mikšića da brane boje Hrvatske u Grčkoj. Lovro i Toni su se u travnju ove godine okitili zlatnom medaljom na seniorskom Prvenstvu Hrvatske u veslanju u istoj disciplini, dvojcu na pariće za lake seniore i po prvi put u povijesti Neptuna donijeli seniorski naslov i pehar u vitrine VK Neptuna.

Nastup u Ioannini će im biti nagrada za veliki rad i treniranje tijekom lipnja, srpnja i kolovoza u Rijeci dubrovačkoj, tijekom jutarnjih sati, i preveslanih preko tisuću kilometara u zadnja 3 mjeseca. Trener Pavo Bečić i prof. dr. Mladen Marinović su odradili odličan posao kako u fizičkoj, ali tako i u tehničkoj pripremi naših veslača. U sljedećih 20 dana radit će se na završnim pripremama i brušenju forme, prvo u Rijeci dubrovačkoj, a zatim i na jezeru Jarun, pred sam odlazak u Grčku.

Čestitke idu i cijeloj Upravi Neptuna jer su u zadnjih par godina stvorili uvjete (kupnja novih veslačkih čamaca, priprema za investiciju kompletne obnove hangara kluba) i time omogućili veslačicama i veslačima da i 2019. s Prvenstva Hrvatske osvoje ukupno četiri medalje (1 zlatnu, 1 srebrnu i 2 brončane). Uspjeh je tim veći jer su veslači Pero Kukuljica i Toni Perović već nastupili u dresu reprezentacije za juniore u četvercu na pariće u Njemačkoj, u gradu Essenu, a senior Matej Metković je u užem izboru seniorske reprezentacije za odlazak na izlučne trke za nastup na OI u Tokyu 2020 godine.

U Neptunu s nestrpljenjem očekuju nastavak veslačke sezone početkom rujna kad su na rasporedu regate u Villachu, Austriji, Splitu, ali i odlazak u Grčku.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist