Županija

Veliki interes za mjere Ruralnog razvoja

Centar za poduzetništvo d.o.o. i Regionalna razvojna agencija Dunea organizirali su info-prezentaciju o najavljenim natječajima u sklopu mjere 4. “Ulaganja u fizičku imovinu” Programa ruralnog razvoja RH za podmjere 4.1. Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva i 4.2. Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda. Info-prezentacija je održana 20. siječnja 2015. g., u restoranu Villa Neretva, u 14:00 h. Na prezentaciji je sudjelovao veliki broj poduzetnika s područja cijele Dubrovačko-neretvanske županije.

Ministarstvo poljoprivrede u suradnji s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju planira 30. siječnja 2015. godine objaviti natječaj za navedene podmjere koji bi trebao doprinijeti razvoju hrvatske poljoprivrede, ali i ruralnih područja uopće.

Visina potpore za najavljene podmjere može iznositi minimalno 5.000 EUR i maksimalno 1 milijun EUR po projektu uz iznimku za podmjeru 4.1. za ulaganja u zajedničke i integrirane projekte gdje može iznositi maksimalno 5 milijuna EUR.

Prijavitelji: fizičke osobe, gospodarski subjekti, mali i srednji poduzetnici, mladi, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obrtnici, poljoprivredne organizacije, poljoprivredni gospodarski subjekti, zadruge.

Prihvatljivi korisnici ne smiju imati ekonomsku veličinu manju od 6.000 eura za ulaganja u sektoru voća, povrća i cvijeća i manju od 8.000 eura za ulaganja u ostalim sektorima.

Prijava na natječaje iz Programa ruralnog razvoja će u novom programskom razdoblju ići elektronskim putem, putem aplikacije AGRONET. Da bi mogao dobiti pristupnu šifru, odnosno podnositi prijave na natječaje za mjere Programa ruralnog razvoja, svaki se korisnik mora upisati u Evidenciju korisnika potpora u ruralnom razvoju i ribarstvu. Po upisu u ovu evidenciju, putem e-pošte korisnik dobiva pristupne podatke, odnosno korisničko ime i zaporku.

Za dodatne informacije slobodno se obratite na tel. 020/418-401 ili mailom dcp@dcp.hr.

Pročitajte još

GLAZBA S TROVRA Stavljena prva tuba u vjetroorgulje, na 114 metara visine!

Dulist

Započela izrada Plana razvoja naše županije od 2021. do 2027. godine

Dulist

ŽUPAN S GOSPODARSTVENICIMA Zadržani su zaposlenici, ali zapošljavanje sezonaca nije moguće

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija