Natrag
23.4.2019 18:09

facebook

twitter

google

rss

dulist

‘Velika zlatna Arena’ filmu Broj 55 Kristijana Milića

30.7.2014 @ 17:20 Dulist dulist IN

Podijelite:

U sklopu dugogodišnje suradnje Pulskog filmskog festivala i Dubrovačkih ljetnih igara, festivalska publika gledala je dobitnika Velike zlatne Arene, film Broj 55, sinoć, 29. srpnja, dok je projekcija dječjeg pustolovnog filma Šegrt Hlapić, dobitnika nagrade publike Zlatna vrata Pule, na programu večeras, 30. srpnja, s početkom u 21.30 sati u ljetnom kinu Jadran.

Broj 55 režirao je Kristijan Milić u produkciji HRT-a. Jednu od naslovnih uloga tumači Goran Bogdan koji je i nazočio sinoćnjoj projekciji. Radnja filma smještena je u jesen 1991. godine, kada mala skupina hrvatskih vojnika odlazi u patrolu improviziranim oklopnim vozilom vlastite izrade, no u obližnjem selu upadaju u zasjedu, vozilo biva onesposobljeno, a oni su prisiljeni sakriti se. Film je nastao prema istinitom događaju. Tradicionalno, ulaz na ovu projekciju je bio slobodan i privukao je brojnu publiku.

Dječji pustolovni film Šegrt Hlapić redatelja Silvija Petranovića dobitnik je ovogodišnje nagrade publike Zlatna vrata Pule. Šegrt Hlapić na putu upoznaje Gitu, prelijepu djevojčicu iz cirkusa, siroče poput njega. Tijekom putovanja čekaju ih brojne pustolovine i poteškoće, no hrabri su, sretni i svakome spremni pomoći. U noći punog mjeseca dogodi se nešto strašno i sve se promijeni.

Nakon projekcija nagrađenih domaćih filmova, festivalska publika će u kolovozu gledati još dva filma iz Međunarodnog programa: kanadsko-francusku triler-dramu Tom na farmi i švedsko-dansku komediju Mi smo najbolje. Ulaznice po cijeni od 30 kuna dostupne su na blagajnama Igara u Festivalskoj palači, Multimedijalnom centru Visia i u Kulturno-informativnom centru u Luži te na ulazu u kino Jadran, 1 sat prije početka projekcije.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana