Natrag
19.2.2019 11:59

facebook

twitter

google

rss

dulist

Veleposlanik Velike Britanije posjetio Gimnaziju Dubrovnik

21.3.2018 @ 10:37 Dulist Aktualno
3;3

Podijelite:

Veleposlanik Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u Republici Hrvatskoj, Nj. E. Andrew Dalgleish, posjetio je u utorak Gimnaziju Dubrovnik.

Veleposlanik se sastao s ravnateljicom prof. Katarinom Tolja i profesorima engleskog jezika Nikicom Anić i Davorom Lilićem te je proveo dva sata u druženju s gimnazijalcima. Naime, u okviru programa upoznavanja Republike Hrvatske, veleposlanik g. Andrew Dalgleish posjetio je Dubrovnik 19. i 20. ožujka. U sklopu svog programa posjetio je Gimnaziju Dubrovnik te se upoznao s bogatim programom dodatnih aktivnosti koje Gimnazija Dubrovnik provodi. Gimnazijalci su se predstavili na zavidnom engleskom jeziku govoreći o svojim iskustvima sudjelovanja u studijsko-edukativnom programu Upoznajmo London kojeg Gimnazija Dubrovnik provodi već petu godinu i bogatoj tradiciji koju ova škola ima u poučavanju britanske povijesti, geografskog položaja i kulture.

Tom prilikom prikazan je i kratki film kojeg su gimnazijalci snimili na jednom od tih putovanja, a učenice koji su proteklih godina sudjelovali u ovom programu, Laura Marić i Romana Kneževi ispričale su svoja pozitivna i edukativna iskustva ovakvog načina poučavanja. Učenici su za veleposlanika izveli i kratki igrokaz na engleskom jeziku Male ćakule dubrovačkih velikana posvećen Marinu Držiću i Ruđeru Boškoviću s kojim su još jednom oduševili sve prisutne.

Tijekom posjeta školi veleposlanik je održao kraće predavanje na temu Zanimanje veleposlanik i Povijesna perspektiva Brexita te rado odgovarao na brojna pitanja gimnazijalaca o tome zašto je došlo do Brexita i koje je puno značenje njegove implementacije. Ova tema iznimno je zanimala učenike Gimnazije Dubrovnik. Veleposlanik je također informirao gimnazijalce o otvorenom natječaju na stranicama britanskog veleposlanstva Become an Ambassador for a Day and stand up for Gender Equality koji je otvoren do 8. travnja, a organiziran je pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i britanskog veleposlanstva te napomenuo kako bi volio da baš netko od njih bude pobjednik ovog zanimljivog natječaja te osvoji nagradu i postane veleposlanik na jedan dan.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana