Aktualno

Veleposlanik Velike Britanije posjetio Gimnaziju Dubrovnik

Veleposlanik Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u Republici Hrvatskoj, Nj. E. Andrew Dalgleish, posjetio je u utorak Gimnaziju Dubrovnik.

Veleposlanik se sastao s ravnateljicom prof. Katarinom Tolja i profesorima engleskog jezika Nikicom Anić i Davorom Lilićem te je proveo dva sata u druženju s gimnazijalcima. Naime, u okviru programa upoznavanja Republike Hrvatske, veleposlanik g. Andrew Dalgleish posjetio je Dubrovnik 19. i 20. ožujka. U sklopu svog programa posjetio je Gimnaziju Dubrovnik te se upoznao s bogatim programom dodatnih aktivnosti koje Gimnazija Dubrovnik provodi. Gimnazijalci su se predstavili na zavidnom engleskom jeziku govoreći o svojim iskustvima sudjelovanja u studijsko-edukativnom programu Upoznajmo London kojeg Gimnazija Dubrovnik provodi već petu godinu i bogatoj tradiciji koju ova škola ima u poučavanju britanske povijesti, geografskog položaja i kulture.

Tom prilikom prikazan je i kratki film kojeg su gimnazijalci snimili na jednom od tih putovanja, a učenice koji su proteklih godina sudjelovali u ovom programu, Laura Marić i Romana Kneževi ispričale su svoja pozitivna i edukativna iskustva ovakvog načina poučavanja. Učenici su za veleposlanika izveli i kratki igrokaz na engleskom jeziku Male ćakule dubrovačkih velikana posvećen Marinu Držiću i Ruđeru Boškoviću s kojim su još jednom oduševili sve prisutne.

Tijekom posjeta školi veleposlanik je održao kraće predavanje na temu Zanimanje veleposlanik i Povijesna perspektiva Brexita te rado odgovarao na brojna pitanja gimnazijalaca o tome zašto je došlo do Brexita i koje je puno značenje njegove implementacije. Ova tema iznimno je zanimala učenike Gimnazije Dubrovnik. Veleposlanik je također informirao gimnazijalce o otvorenom natječaju na stranicama britanskog veleposlanstva Become an Ambassador for a Day and stand up for Gender Equality koji je otvoren do 8. travnja, a organiziran je pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i britanskog veleposlanstva te napomenuo kako bi volio da baš netko od njih bude pobjednik ovog zanimljivog natječaja te osvoji nagradu i postane veleposlanik na jedan dan.

Pročitajte još

Pripazite ispred Mercantea, kamioni ‘razvalili’ asfalt!

Dulist

Vlada povećala kvote za uvoz radne snage za 3000 radnih dozvola

Dulist

LJETO U VALAMARU Night at the Oscars i animirani filmovi u Parku Maslinata

Dulist