Natrag
23.4.2019 08:28

facebook

twitter

google

rss

dulist

VEČERAS U SLAVICI Filmski kolaž „65 godina Dunda na Igrama“

10.8.2014 @ 7:44 Dulist Kultura

Podijelite:

U sklopu filmskog programa „Ljetne igre iz arhiva Hrvatske televizije“ i u suradnji s Kinematografima Dubrovnik druga projekcija dokumentarn -filmskog kolaža „65 godina Dunda na Igrama“ održat će se večeras u 21:30 sati u ljetnom kinu Slavica uz slobodan ulaz.

Premijerno prikazan u srpnju, dokumentarno-filmski kolaž „65 godina Dunda na Igrama“ posvećen je ovogodišnjoj premijeri ove Držićeve najpopularnije komedije na Dubrovačkim ljetnim igrama koja će se u režiji Krešimira Dolenčića i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla odigrati večeras, 9. kolovoza na Držićevoj poljani.

Počevši od video zapisa „Dunda“ iz 1954. u ovom ahivsko dokumentarnom kolažu nižu se ulomci iz Stupičinog, Spaićevog i Juvančićevog „Dunda Maroja“, a iz emisija Hrvatske televizije koje uz „Dunda“ prikazuju i ljetni život Dubrovnika pedesetih, šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Kolaž o „Dundu“ na Igrama završava izvrsnim dokumentarcem Vinka Brešana o nastanku „Dunda Maroja“ redatelja Krešimira Dolenčića iz 1995. godine, u kojemu se između ostalih poznatih hrvatskih glumaca, pojavljuje i neprežaljeni Pređo.

U proizvodnji Hrvatske radiotelevizije, autor kolaža je redatelj Hrvoje Juvančić.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana