Kultura

VEČERAS U DVORU Gitarist Mak Grgić nastupa s repertoarom popularne glazbe

VEČERAS U DVORU Gitarist Mak Grgić nastupa s repertoarom popularne glazbe

Mak Grgić proglašen je ,,maštovitim, nadarenim i ekspresivnim” gitaristom od New York Times-a kao i ,,gitaristom na kojeg treba obratiti pažnju” prema Washington Postu. Njegova glazba obuhvaća avangardu, filmsku glazbu, preko sjajnih klasika gitarskog repertoara, ranih radova, popa, jazza i drugih. U Dubrovniku će nastupiti u ponedjeljak, 24. lipnja u atriju Kneževa dvora s početkom u 21 sat.

Rođen u Ljubljani, studirao je gitaru u Zagrebu kod Ante Čaglja na Konzervatoriju za glazbu ,,Elliy Bašić”, a diplomirao je u klasi Alvara Pierrija na Sveučilištu za glazbu i izvođačke umjetnosti u Beču. Završio doktorski studi na Sveučilištu Južne Kalifornije ,,Thornton School of Music” kao student Williema Kanengisera i Skotta Tennanta iz Los Angeles gitarskog kvarteta. Umjetnički je direktor interdisciplinarnog umjetničkog festivala − M.A.R.S. i Zagreb Guitar Festivala.

Za Dubrovnik sprema Bachov Adagio & Presto iz Violinske sonate No.1, Rodrigovu Toccatu, Morriconeove teme „Gabrijelova oboa“ iz filma Misija te soundtrack filma „Dobar, loš, zao“, potom 5 makedonskih djela Miroslava Tadića i druga djela koja će pokazati Grgićevu svestranost.

Ulaznice za koncerte dostupne su u uredu Orkestra od 9-14.30 sati, na web stranici www.dso.hr, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka na Pilama i jedan sat prije početka koncerta na mjestu održavanja. Ulaznice po povlaštenim cijenama za građane i ostvarenje popusta, dostupno je isključivo na blagajni Orkestra.

Pročitajte još

DUNJALUK U LAZARETIMA Sevdah za one koji misle da ga ne vole

Dulist

NOVA IZLOŽBA U FLORI ‘Uništenje’ Josipe Vlašić

Ivana Mijić Vulinović

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist