Zanimljivosti

VEČERAS Sir Geoffrey Nice predstavlja’Pravdu za sve i kako to postići’

IUC iz zraka

U Interuniverzitetskom centru večeras u 19 sati bit će predstavljena knjiga Sir Geoffrey Nicea ‘Pravda za sve i kako to postići’.

Sir Geoffrey Nice, glavni tužitelj u predmetu Slobodan Milošević na Haškim Tribunalu od 2002. do 2006. godine bavi se velikim rasponom tema važnim za razvoj međunarodnog krivičnog prava. On na pristupačan način približava pravnu tematiku široj publici.

Jedno od najinteresantnijih poglavlja je njegov nedovršeni tekst koji je spremao kao završnu riječ u Miloševićevom slučaju. Zbog Miloševićeve smrti on nikada ne završava svoj tekst, ali i u nedovršenom obliku Nice-ov tekst nudi vrijedne pravne i povijesne činjenice o krivičnoj odgovornosti najpoznatijeg Haškog zatvorenika.

Knjgu će predstaviti Dr. Nevenka Tromp sa Sveučilišta u Amsterdamu, nekadašnja članica tima tužilaštva za istraživanje političkog vodstva, Prof. Ejup Ganić, bivši predsjednik Federacije BiH, Prof. Gerry Simpson s London School of Economics, te sam autor.

Predstavljanje knjige se odvija u sklopu IUC tečaja ‘Law, History, Politics and Society in the Context of Mass Atrocities’ te će biti na engleskome jeziku, međutim otvoreno je za javnost i svi ste pozvani. Nakon predstavljanja knjige slijedi druženje uz osvježenje.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1817. Rođen preporoditelj, liječnik Ivan August Kaznačić

Dulist

OŠ LAPAD TREBA VAŠU POMOĆ Obogatimo boravak učenika u knjižnici

Dulist

GLASAJTE ZA OŠ GRUDA Pomozimo školarcima da obnove knjižnicu

Dulist