Natrag
19.2.2019 18:08

facebook

twitter

google

rss

dulist

Večeras premijera predstave “Braća Karamazovi”

10.6.2013 @ 9:34 Baldo Marunčić Kultura

Podijelite:

Premijera predstave „Braća Karamazovi“ u Kazalištu Marina Držića održat će se večeras u 20 sati.

Najveće djelo besmrtnog ruskog pisca Fjodora Mihajloviča Dostojevskog bit će izvedeno u režiji makedonskog redatelja Dejana Projkovskog. Scenograf je Vlado Gjoreski, skladatelj Goran Trajkoski, kostimograf Željko Nosić, dok je dramatizaciju napravio Andrej Hieng.

U predstavi igraju Frane Perišin, Branimir Vidić Flika, Trpimir Jurkić, Mijo Jurišić, Vladimir Posavec Tušek, Edi Jertec, Zdeslav Čotić, Boris Matić, Hrvoje Sebastijan, Glorija Šoletić, Helena Kovačić, Izmira Brautović i Mirej Stanić te djevojački zbor „Amorete“ s voditeljicom Majom Marušić.

– Vječno je pitanje ljudskosti i što to znači 'biti Karamazov', a na njega zapravo može odgovoriti samo svak za sebe kada pogled vlastiti odraz unutar duše koja se presijava kao glatka površina ogledala. Filozofsko pitanje koje se bavi unutarnjim i vanjskim bićem čovjeka koji neprestano istražuje svoje postojanje, moral, Boga, te iskupljenje pred istim. Fjodor Karamazov i njegova tri sina u sebi nose različite osobnosti i ljudska obilježja duše. Intelektualac Ivan, razvratni časnik Dmitrij i pobožni Aljoša imaju različite životne priče i karakter koji se bori s voljom svog oca Fjodora – stoji u najavi predstave.

Reprize predstave zakazane su za 11., 12. i 13. lipnja u 20 sati, a ulaznice se mogu rezervirati na broj telefona 321-088 ili na e-mail kmd.blagajna@gmail.com.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana