Grad

VEČERAS OD 22 DO 4 SATA Pola grada bez vode zbog radova ‘pod Dubom’

Iz Vodovoda su izvijestili kako će zbog radova na izmjeni cijevi magistralnog cjevovoda na području pumpne stanice INA ‘pod Dubom’ večeras od 22 sata do sutra u 4 sata ujutro bez vode biti potrošači u cijelom nizu ulica.

– Riječ je o ulicama Gabra Rajčevića, Mihajla Hamzića, Kneza Branimira (uključujući sve poprečne ulice), Banjska, Od Montovjerne, Ignjata Joba, Dubska, Alberta Hallera, Blatska, dio ulice Vladka Mačeka (gornja polovica), Petra Hektorovića, Ante Šercera, Od Hladnice, Liechtensteinov put, Filipa Grabovca, Janjinska (od Iva Vojnovića do Ante Šercera), Od borova, Od Gorice, dio ulice Josipa Kosora i Iva Vojnovića (od Vladka Mačeka do Marka Marojice) – navode iz Vodovoda.

Podsjetimo, INA je sredinom ožujka zatvorila pumpnu stanicu ‘pod Dubom’, kako bi je modernizirala i obnovila. Tada su iz Ine objavili kako će pumpna stanica biti zatvorena tri mjeseca, međutim, posao se najblaže rečeno odužio.

Naime, tijekom radova na iskopima probijena je cijev magistralnog cjevovoda promjera nešto više od pola metra, koja se nalazila pod temeljima zgrade.
– Objekti koji su bili na cjevovodu, WC i prostor s kompresorom za punjenje guma, su nelegalno i naknadno izgrađeni i dodani. Kad je pumpa izgrađena prije više od 40 godina to nije postojalo. Da bi mogli raditi, radnici su sve to morali ukloniti i prilikom uklanjanja je došlo do probijanja cjevovoda. Mi smo lokaciju cijevi približno označili i upozorili smo ih da bi moglo biti problema. U konkretnom slučaju cijev ne ide pravocrtno, stavljena je pred davnih 40 godina, a mi tog projekta nemamo. Vjerojatno tad ni geodet nije to unio, a nije tada bilo internetskih GIS portala. Tako da je zbog toga došlo do odstupanja. Oni su možda čak malo i riskirali i dogodilo se što se dogodilo. Na štetu našu, jer smo tu imali velik trošak – objasnio nam je tadašnji direktor Vodovoda Dubrovnik Pero Mišković.

Oštećena cijev trebala je biti žurno zamijenjena novom od kvalitetnijeg materijala, ali za to se na kraju čekalo čak devet mjeseci.

Pročitajte još

Suradnjom Grada i volontera sterilizirano preko 1000 uličnih mačaka

Dulist

Iz Vodovoda objasnili zašto je jutros u Pilama bila zamućena voda

Dulist

MJESNI ODBOR KOLOČEP Postavit će se ponton za pristajanje broda ‘Postira’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija