Kultura

Večeras ne propustite ‘Title’ berlinskog umjetnika Clémenta Layesa

Večeras ne propustite 'Title' berlinskog umjetnika Clémenta Layesa

Ugledni berlinski umjetnik Clément Layes, koji je za svoj rad nagrađen nagradom Prix Jardin d’Europe kao najbolji europski mladi koreograf 2011., izvest će svoju hvaljenu predstavu ‘Title’ u utorak, 7. kolovoza na taraci tvrđave Revelin. Gostovanje je ostvareno uz potporu hrvatskog Goethe-Instituta.

U ovoj interdisciplinarnoj predstavi, Clément Layes, koreograf i izvođač s berlinskom adresom, sa sebi svojstvenim humorom, istražuje složenu međusobnu povezanost između stvari i značenja koje gradimo oko njih, te uspostavlja ‘rat i mir’ između stvari i misli, a pritom se ne ustručava razotkriti nam buku misli kao i spektakularnu tišinu objekata. Predstava je premijerno izvedena u listopadu 2015. u Sophiensæle u Berlinu u koprodukciji Public in Private i Clémenta Layesa.

Clément Layes živi i radi u Berlinu kao redatelj, koreograf i izvođač od 2008. Ondje je osnovao kompaniju Public in Private zajedno s hrvatskom koreografkinjom Jasnom L. Vinovrški. Njegova djela, smještena na sjecištu performing arta, koreografije, likovne umjetnosti i filozofije, kao polazište zauzimaju opažanja iz svakodnevnog života i (ne)običnih predmeta. S prethodnim radovima: Allege (2010.), To allege (2011.), Der grüne Stuhl (2012.), Things that surround us (2012.) i Dreamed apparatus (2014.), Layes je završio ciklus predstava o čovjekolikom svijetu i predmetima. Njegove predstave prikazane su na brojnim festivalima u Europi i SAD-u.

Ulaznice za ‘Title’ dostupne su preko festivalskih mrežnih stranica www.dubrovnik-festival.hr te na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1), svakim danom od 9 do 21.30 sati, gdje svi stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije mogu ostvariti popust od 30%. Za ovu su predstavu omogućeni i drugi dodatni popusti, a za više informacije moguće je kontaktirati Ured prodaje na (020) 326 123 i 095 323 2050.

Pročitajte još

KONCERTI U TAJNIM VRTOVIMA Kvartet Sorkočević ispred Kuće Bukovac

Dulist

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist

DUNJALUK U LAZARETIMA Sevdah za one koji misle da ga ne vole

Dulist