Sport

Večeras Jug – Crvena zvezda: Svi u Gruž!

Večeras Jug - Crvena zvezda: Svi u Gruž!

Veliki derbi vaterpolske Eurolige igra se večeras od 18 sati na gradskom bazenu u Gružu. Jugašima na megdan stiže Crvena zvezda, vodeći sastav srpske lige, iznimno jaka momčad s nizom kvalitetnih igrača.

Na golu iskusni Denis Šefik, na sidrunu Duško Pijetlović, zatim Andrija Prlainović, Boris Vapenski, nedostajat će tek Nikola Rađen. Ove sezone upisali su svega dva poraza i to od Juga u Beogradu i Olympiakosa u Pireju. Sve osim toga bile su pobjede, uključujući i trijumf u Kupu Srbije protiv izravnog konkurenta Partizana.

Svi se slažu da je Jugova pobjeda u Beogradu (10:6) Zvezdi stigla 'u krivi čas', jer Beograđani su tih dana tek uigravali momčad. Bošković je tada zabio 3 gola, Joković dodao 2, a dobar je i na vratima bio Bijač (12 obrana), dok je u beogradskom sastavu Šefik skupio 10 obrana, Vapenski bio precizan triput. Večeras će to ipak biti potpuno druga priča, jer Zvezda stiže uigrana.

– Momčad je dobro radila, što se pokazalo i u pripremnim utakmicama s mađarskim Vasasom. Fizički smo pripremljeni – kazao je trener Juga Veselin Đuho, dodavši kako je bitno večeras zaustaviti Prlainovića i Pjetlovića te nikako razbraniti Šefika.

– Igraju odličnu obranu i nemojmo se zavaravati da ćemo ih sad lako dobiti nakon pobjede u Beogradu. Oni su tad bili neuigrani, skupili su se 15 dana ranije. Svakako da bi nas loš rezultat poljuljao prije Primorja. Uz pravo napaljenje i domaću publiku na domaćem bazenu siguran sam u pobjedu – dodao je kapetan Juga Nikša Dobud.

Sve bi večeras osim pobjede Jugašima kao favoritima u ovoj utakmici moglo poremetiti pripreme za nedjeljnji superderbi protiv Primorja EB u Gružu. Prodaja ulaznica za večerašnju utakmicu ide dobro, ali ih još uvijek ima, potvrđuju nam iz uprave kluba.

– Dubrovčani će večeras moći uživati u vrhunskom vaterpolu, jer je ovo najbolje što svjetski vaterpolo može ponuditi. Bit će to pravi sportski spektakl u vrućoj jugaškoj atmosferi – potvrdio nam je glasnogovornik kluba Rikard Kužnin. Treba li bolja pozivnica? Vaterpolo groznica počinje!

Pročitajte još

VIKEND ZA LJUBITELJE STOLNOG TENISA Pituri u Gospinom polju, Zagrebu i Velikoj Gorici

Dulist

TRON EUROPE PRIPADA HRVATICI Matić prvakinja, Cvjetko brončana, Oberan upisala pobjedu i poraz

Dulist

MALONOGOMETNA LIGA Square poražen u Omišu

Dulist