Natrag
26.4.2019 04:36

facebook

twitter

google

rss

dulist

Večeras dugo očekivani film ‘Gazda’ u Slobodi

13.10.2016 @ 15:59 Dulist dulist IN

Podijelite:

Nakon motovunske i zagrebačke premijere dugo očekivani dokumentarni film “Gazda” od večeras možete pogledati i u dubrovačkom kinu Sloboda.

“Gazda” je dokumentarac o tranziciji, privatizaciji i korporacijama u Hrvatskoj, a dotiče se i povijesti najveće hrvatske korporacije Agrokora. “Gazda” je edukativan film, namijenjen svakom građaninu regije kao svojevrsni test stvarnosti – istaknuo je redatelj Dario Juričan uoči premijere dugometražnog dokumentarca na filmskom festivalu u Motovunu. Autori filma prikupili su dokumentaciju o nastanku dinastije Todorića. U dokumentarcu su prikazani i razgovori s brojnim čelnim ljudima. Redatelj filma je Dario Juričan, scenarij potpisuje Zvonimir Tivon, a ekipu filma čine: Igor Jelinović, Bojan Radanović, Luka Sepčić, Josip Lukić, Juliana Kučan.

SADRŽAJ FILMA
Ljudevit Juričan je 40 godina radio u Konzumu. Bio je vršnjak sa svojim dugogodišnjim poslodavcem Ivicom Todorićem, rođeni su u razmaku od svega 11 dana. Srednju školu obojica su završili na Kennedyjevom trg u Zagrebu, a prvo dijete su dobili 1976.- Ivica Todorić kćer Ivu, a Ljudevit Juričan sina Darija. Dario je želio napraviti intervju s poslodavcem svoga oca, s Ivicom Todorićem, ali on to nije htio. Dariju, redatelju filma, nije preostalo ništa drugo nego da sam sazna odgovore. U filmu se traže odgovori na pitanje kako se postaje gazda u Hrvatskoj.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana