Vaše vijesti

Večer matematike u OŠ Lapad

U OŠ Lapad održana je Večer matematike.

Ovu zanimljivu i poučnu večer organiziralo je Hrvatsko matematičko društvo uz potporu Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta s ciljem unaprjeđivanja i promicanja nastave matematike.
 
Večer je organizirana kroz čitav niz zanimljivih radionica, koje su imale za cilj približiti matematiku učenicima u osnovnoškolskom uzrastu, te poticati izgradnju pozitivnog stava prema predmetu koji se često smatra najtežim.
 
Ove igraonice potvrdile su da matematika može biti i zabavna te dokazale da matematičke probleme možemo riješiti, tj. da ih i rješavamo svakodnevno, a da toga nismo ni svjesni, jer se matematika nalazi u svakom segmentu života.
 
Matematička večer pobudila je veliko zanimanje u lapadskih učenika te ih je u radionicama sudjelovalo više od 350. Velika brojka zainteresiranih učenika potvrđuje ispravnost inicijative koja dolazi iz OŠ Lapad, da se kroz projekte Grada Dubrovnika organizira i dodatna nastava iz matematike, jer mi smo, ipak, grad Boškovića i Getaldića.
 
Zanimljiv je bio interes onih najmlađih od prvog do četvrtog razreda, a podjednako velik bio je i u osmaša. Zajedno s njima uživale su i njihove učiteljice i profesorice, a najzaslužnija za uspjeh ove večeri je profesorica matematike Željana Pavlović.
 
Da bi im ove večeri matematika bila još slađa svi su počašćeni bombonima, a oni najuspješniji i torticama, pa tko onda može reći da matematika ne može biti zanimljiva, ali i slatka.

Pročitajte još

OGORČENA ČITATELJICA ‘Kazin je na Pilama, ne može više ovako!’

Dulist

Klaustar Male braće remek djelo stvaralaštva

Dulist

STANARI BOURBONA OGORČENI ‘Kod Grawea buše tornom do ponoći, prekipjelo nam je’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija