Vaše vijesti

Večer matematike u OŠ Lapad

U OŠ Lapad održana je Večer matematike.

Ovu zanimljivu i poučnu večer organiziralo je Hrvatsko matematičko društvo uz potporu Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta s ciljem unaprjeđivanja i promicanja nastave matematike.
 
Večer je organizirana kroz čitav niz zanimljivih radionica, koje su imale za cilj približiti matematiku učenicima u osnovnoškolskom uzrastu, te poticati izgradnju pozitivnog stava prema predmetu koji se često smatra najtežim.
 
Ove igraonice potvrdile su da matematika može biti i zabavna te dokazale da matematičke probleme možemo riješiti, tj. da ih i rješavamo svakodnevno, a da toga nismo ni svjesni, jer se matematika nalazi u svakom segmentu života.
 
Matematička večer pobudila je veliko zanimanje u lapadskih učenika te ih je u radionicama sudjelovalo više od 350. Velika brojka zainteresiranih učenika potvrđuje ispravnost inicijative koja dolazi iz OŠ Lapad, da se kroz projekte Grada Dubrovnika organizira i dodatna nastava iz matematike, jer mi smo, ipak, grad Boškovića i Getaldića.
 
Zanimljiv je bio interes onih najmlađih od prvog do četvrtog razreda, a podjednako velik bio je i u osmaša. Zajedno s njima uživale su i njihove učiteljice i profesorice, a najzaslužnija za uspjeh ove večeri je profesorica matematike Željana Pavlović.
 
Da bi im ove večeri matematika bila još slađa svi su počašćeni bombonima, a oni najuspješniji i torticama, pa tko onda može reći da matematika ne može biti zanimljiva, ali i slatka.

Pročitajte još

MARKO MUJAN Bijeli labudovi Dubrovnika

Dulist

BEZOBRAZLUK NA CESTI Zakrčio Vojnović kamionom

Dulist

STANARI SE BUNE Još jedan primjer nepropisnog parkiranja na Pločama

Dulist