Natrag
26.3.2019 22:02

facebook

twitter

google

rss

dulist

VAŽNA OBAVIJEST ZA KANDIDATE Bez ovoga ne možete na lokalne izbore!

19.4.2017 @ 16:58 Dulist Politika

Podijelite:

Iz Ministarstva pravosuđa RH poslali su zanimljivo priopćenje važno za kandidate na lokalnim izborima. Naime, sukladno Zakonu o lokalnim izborima, uz kandidacijsku listu nužno je priložiti potvrdu da se kandidat ne nalazi u kaznenoj evidenciji.

Uvjerenje koje izdaje općinski sud da se protiv podnositelja zahtjeva ne vodi kazneni postupak (tzv. uvjerenje o nekažnjavanju) NIJE VALJANO uvjerenje u svrhu kandidiranja na lokalnim izborima, ističu u svom priopćenju, kojeg dalje prenosimo:

Izdavanje potvrde / posebnog uvjerenja iz Kaznene evidencije može se zatražiti u periodu od 14 dana, od stupanja na snagu Odluka Vlade Republike Hrvatske o raspisivanju lokalnih izbora do dana predlaganja kandidacijskih lista za lokalne izbore, odnosno od 20. travnja do 4. svibnja 2017. godine.

Zahtjev za izdavanjem potvrde se podnosi putem sustava e-Građani, a više o novoj aplikaciji e-Kaznena za elektronsko izdavanje potvrde, odnosno uvjerenja iz kaznene evidencije možete pronaći ovdje.

Također, možete ga podnijeti u sjedištu bilo kojeg općinskog suda ili njegovoj stalnoj službi (neovisno o prebivalištu podnositelja zahtjeva).

Izdavanje potvrde i posebnog uvjerenja oslobođeno je od plaćanja sudskih i upravnih pristojbi, a ovdje možete pronaći detaljne upute za izdavanje potvrde / uvjerenja iz kaznene evidencije.

 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana