Sport

Vaterpolisti momčad godine, Sanja treća

Osvajači zlatnih medalja na olimpijskim igrama u Londonu Sandra Perković i Giovanni Cernogoraz proglašeni su su najboljim sportašima Hrvatske u 2012. godini u izboru "Sportskih novosti".

Iza Perković ostale su  brončana na Igrama u Londonu karatašica Lucija Zaninović
i dubrovačka plivačica Sanja Jovanović, koja je osvojila srebro na europskom prvenstvu u Debrecenu i srebro na EP u malim bazenima u Chartresu.

Cernogoraz, osvajač olimpijske medalje u disciplini trap zlatne meda je pobijedio sa 330 glasova i njemu je ovo prva titula najboljeg sportaša Hrvatske. Drugi u izboru najboljeg sportaša bio je dosadašnji laureat najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić te gimnastičar Marijo Možnik koji je ove godine osvojio srebrnu medalju na Europskom prvenstvu.

Ekipom godine proglašena je rukometna reprezentacija Hrvatske koje je na Igrama u Londonu stigla do četvrtfinala, a rukometašice su iza sebe ostavile hrvatsku žensku karate reprezentaciju, srebrnu na svjetskom prvenstvu, i svjetske prvakinje, reprezentaciju u samostrelu.

Najboljom momčadi proglašena je hrvatska vaterpolo reprezentacija koja se na Igrama u Londonu okitila zlatnim odličjem.
Za hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju je nastupalo sedam Dubrovčana Frano Vićan, Miho Bošković, Maro Joković, Andro Bušlje, Sandro Sukno, Nikša Dobud i Paulo Obradović, dok je Elvis Fatović bio pomoćnik izbornika Ratka Rudića.

Drugi su bili "srebrni" iz Londona veslački četverac na pariće, a treći hrvatska rukometna reprezentacija koja je iz Londona donijela brončanu medalju. Nagrada za fair play pripala je 14-godišnjoj Antei Šimleši.

U 61. izboru Sportskih novosti za najbolju sportašicu, sportaša, ekipu i momčad u 2012. godini glasalo je 386 novinara iz 56 redakcija.

Pročitajte još

OVO JE TUŽNO! Sandro Sukno objavio kraj karijere

Dulist

KANTA STIŽE U GRUŽ Jug osvojio 15. naslov prvaka Hrvatske

Dulist

FINAL SIX Pobjedu odnio Cattaro, kadeti Juga četvrti u Regionalnoj ligi

Dulist.hr