Natrag
17.2.2019 05:01

facebook

twitter

google

rss

dulist

Vaterpolisti momčad godine, Sanja treća

23.12.2012 @ 22:04 Ana Prohaska Sport
2;2

Podijelite:

Osvajači zlatnih medalja na olimpijskim igrama u Londonu Sandra Perković i Giovanni Cernogoraz proglašeni su su najboljim sportašima Hrvatske u 2012. godini u izboru "Sportskih novosti".

Iza Perković ostale su  brončana na Igrama u Londonu karatašica Lucija Zaninović
i dubrovačka plivačica Sanja Jovanović, koja je osvojila srebro na europskom prvenstvu u Debrecenu i srebro na EP u malim bazenima u Chartresu.

Cernogoraz, osvajač olimpijske medalje u disciplini trap zlatne meda je pobijedio sa 330 glasova i njemu je ovo prva titula najboljeg sportaša Hrvatske. Drugi u izboru najboljeg sportaša bio je dosadašnji laureat najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić te gimnastičar Marijo Možnik koji je ove godine osvojio srebrnu medalju na Europskom prvenstvu.

Ekipom godine proglašena je rukometna reprezentacija Hrvatske koje je na Igrama u Londonu stigla do četvrtfinala, a rukometašice su iza sebe ostavile hrvatsku žensku karate reprezentaciju, srebrnu na svjetskom prvenstvu, i svjetske prvakinje, reprezentaciju u samostrelu.

Najboljom momčadi proglašena je hrvatska vaterpolo reprezentacija koja se na Igrama u Londonu okitila zlatnim odličjem.
Za hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju je nastupalo sedam Dubrovčana Frano Vićan, Miho Bošković, Maro Joković, Andro Bušlje, Sandro Sukno, Nikša Dobud i Paulo Obradović, dok je Elvis Fatović bio pomoćnik izbornika Ratka Rudića.

Drugi su bili "srebrni" iz Londona veslački četverac na pariće, a treći hrvatska rukometna reprezentacija koja je iz Londona donijela brončanu medalju. Nagrada za fair play pripala je 14-godišnjoj Antei Šimleši.

U 61. izboru Sportskih novosti za najbolju sportašicu, sportaša, ekipu i momčad u 2012. godini glasalo je 386 novinara iz 56 redakcija.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana