Urednički izborVaše vijesti

VANDALIZAM NA KORČULI Oltarni prostor oko jame Bultina išaran neprimjerenim porukama

VANDALIZAM NA KORČULI Oltarni prostor oko jame Bultina išaran neprimjerenim porukama

U mjestu Lumbarda na Korčuli ‘počinjen je fašistički vandalizam, dosad nezabilježen na ovim prostorima’, javljaju iz dubrovačke udruge Hrvatski domobran.

Naime, kako ističe predsjednik udruge Željko Kulišić, nedavno uređeni oltarni prostor oko jame Bultina (Križ, Oltar, Info tabla), pored Lumbarde proteklog je vikenda išaran crvenom i crnom bojom s neprimjerenim porukama i zločinačkim simbolima (zvjezda petokraka).

-To je mjesto likvidacije više stotina domoljuba, vojnika i civila ubijenih podkraj i nakon završetka Drugog svjetskog rata. Inače, u jami leže dosada nepoznati broj nijemih svjedoka i nevinih žrtava komunističko-partizanskog zločina počinjenog nad žiteljima sa šireg dubrovačkog područja, kao i zarobljenih njemačkih vojnika iz II svjetskog rata. Prema dostupnim i još uvijek nepotvrđenim informacijama riječ je o šesto do devetsto žrtava svirepog zločina počinjenog od strane lokalnih komunističkih dobrovoljaca, partizanskih zlikovaca, u ime tadašnjeg totalitarnog komunističkog režima – istaknuo je Kulišić u priopćenju.

Spomen ploča, Križ i Oltar financiran je i postavljen dobrovoljnim prilozima i radom dubrovačkih i lubmarajskih domobrana tijekom proljeća 2016. godine, a Oltar i Križ su blagoslovljeni na komemoraciji i sv Misi. krajem svibnja te godine.

-Ovaj dosada nezabilježeni fašistički vandalizam na Korčuli uredno je prijavljen Policijskoj postaji u gradu Korčuli, a nama ostaje nadati se kako će službene osobe promptno reagirati i pronaći antifašističkog vandala/e – zaključio je Kulišić.

Pročitajte još

ANDRO VIDAK NAJAVIO SVEČANO OTVORENJE: Neizmjerno sam zahvalan zbog velike podrške dubrovačke javnosti!

Andrea Tomurad

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist