Natrag
25.4.2019 06:45

facebook

twitter

google

rss

dulist

VALENTIN DUJMOVIĆ: HDZ-ovci ogladnili pa pošli otvoriti cestu

31.8.2014 @ 19:55 Andrea Falkoni Račić Politika / Županija
6;6

Podijelite:

Predsjednik Županijske organizacije Hrvatske narodne stranke Vlanetin Dujmović osvrnuo se na otvaranje rekonstruirane ceste dužine 5 kilometara G.Vručica – D.Vručica, za koju su, po njemu neopravdano, zasluge pobrali županijski HDZ-ovci. Priopćenje donosimo u cijelosti:

– Vjerujemo kako su nakon napornog obilaska svega što u županiji nisu napravili dubrovačko-neretvanski HDZ-ovci na čelu s Nikolom Dobroslavićem i Brankom Bačićem dobro ogladnili pa su svratili u Dubu (općina Trpanj) kako bi objasnili tamošnjem puku kako su im baš oni rekonstruirali cestu, pa su im građani zauzvrat “okrenuli” nekoliko janjaca.

Naime, nakon što su Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture RH i Hrvatske ceste d.o.o. uložile oko 22 milijuna kuna u Dubrovačko-neretvansku županiju, odnosno u ovdašnje prometnice, HDZ na čelu sa županom Dobroslavićem ovog je petka otvorio jednu od tih prometnica (duljine cca 5 km) obnovljenu upravo zahvaljujući sredstvima HC-a, pripisujući tako sebi sve zasluge za rekonstrukciju ceste G.Vručica – D.Vručica.

Kako je ona u sezoni doista prometna, budući da vodi do jedne od najljepših peljeških plaža “Divne”, ministarstvo je uistinu opravdano izabralo upravo tu cestu kao prioritetnu u rekonstrukciji. Sada su to županijski HDZ-ovci odlučili iskoristiti za vlastitu promociju, a nakon što su sebi pripisali tuđe zasluge, kako bi upoznali sve one koji nisu bili na janjetini tko je zapavo (ne)zaslužan za tu cestu iza sebe su na novoj prometnici ostavili natpis “HDZ 2014”.

Žalosno je vidjeti čime se sve služi HDZ u svrhu samopromocije i kako ne odustaju od pokušaja obmanjivanja stanovnika ove županije. U tu kategoriju spada i izgradnja križanja u županovoj općini Slano koje vodi doslovce nigdje, a koje je, prema njegovom glasnogovorniku, otvoreno dok je Dobroslavić bio načelnik te općine. Tu svakako spada i nekoliko otvaranja radova na Pelješkom mostu, ali i najave drugih mostova kojima je, prema njima, naša županija već prije nekoliko godina trebala biti premrežena (prilažemo i link na audio zapis s jednom od takvih najava​). Nakon tih, ali i brojnih drugih obmana ostaje nam samo nadati se kako nam HDZ-ovci neće početi ulaziti u domove i uvjeravati nas kako su nam upravo oni izgradili naše kuće. Međutim više se ne bismo iznenadili ni tom scenariju – istaknuo je Valentin Dujmović.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana