Natrag
18.1.2019 06:47

facebook

twitter

google

rss

dulist

Valamar Riviera potpisala ugovor o preuzimanju Hotela Makarska

4.4.2018 @ 18:16 Dulist Hrvatska

Podijelite:

Valamar Riviera potpisala je u srijedu s Centrom za restrukturiranje i prodaju (CERP) ugovor o prodaji i prijenosu 621 086 dionica Hotela Makarska d.d. po ukupnoj cijeni od 172,7 milijuna kuna.

Nakon plaćanja ugovorne cijene i prijenosa dionica Valamar Riviera će steći ukupno 55,48 posto temeljnog kapitala i prevladavajući utjecaj u Hotelima Makarska. Potpisom ugovora s CERP-om za Valamar Rivieru nastala je obveza objavljivanja ponude za preuzimanje preostalih dionica Hotela Makarska koju će objaviti na način i u rokovima predviđenim zakonom.

Valamar Riviera u ovom postupku djeluje zajednički s AZ obveznim mirovinskim fondovima, s kojima je prethodno uspostavljen odnos zajedničkog djelovanja spram Hotela Makarska d.d. Po stjecanju dionica od CERP-a, Valamar će na AZ obvezne mirovinske fondove prenijeti dionice Hotela Makarska koje predstavljaju 30,48 posto temeljnog kapitala Hotela Makarska d.d.

Portfelj Hotela Makarska d.d. sastoji se od hotela Meteor 4* s 277 smještajnih jedinica, hotela Dalmacija 3* sa 190 smještajnih jedinica i hotelskog naselja Rivijera 2* s 258 smještajnih jedinica, što predstavlja 43 posto ukupne ponude smještajnih jedinica u hotelima na području Grada Makarska.

-Hoteli Makarska uspješno su poduzeće koje ćemo nastaviti razvijati u suradnji s AZ obveznim mirovinskim fondovima u interesu zaposlenika, dioničara, lokalne zajednice te svih ostalih dionika turizma u Makarskoj – istaknula je Ivana Budin Arhanić, potpredsjednica za poslovni razvoj i korporativne poslove Valamar Riviere.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana