Natrag
19.2.2019 12:00

facebook

twitter

google

rss

dulist

Valamar Riviera ponosni pokrovitelj Sveučilišnih Jadranskih igara

3.4.2017 @ 21:21 Dulist Sport

Podijelite:

Na gradskom bazenu u Gružu u organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta u Dubrovniku i uz potporu vodeće hrvatske turističke kompanije Valamar Rivijere jučer su se prvi put održale Sveučilišne Jadranske igre.

Ovaj zabavno-sportski projekt za zadaću ima obrazovati mlade ljude o kulturnoj baštini i tradiciji Hrvatske kroz zanimljive igre i aktivnosti, a istovremeno razviti suradnju između sveučilišta kroz prijateljstvo među timovima.
Na Igrama je sudjelovalo ukupno sedam timova studenata s raznih sveučilišta diljem Hrvatske: od onog najjužnijeg, dubrovačkog, preko Splita, Zadra, Rijeke, pa sve do Zagreba uz timove Hrvatskog katoličkog sveučilišta i tima međunarodnih studenata Erasmus+.

Studenti su se natjecali u pet neuobičajenih disciplina: Veslo, Mošarka, Spašavanje turistkinje, Vodena alka i Pršut. Pobjedu su odnijeli riječki studenti dok su se na drugom mjestu našli dubrovački domaćini. Treće mjesto pripalo je ekipi sa Sveučilišta u Zagrebu.

Sveučilišne Jadranske igre u početku su bile samo ideja koja je za cilj imala napraviti posebnu priču i jedinstven događaj. Nakon nekoliko mjeseci planiranja i rada, ideja je prerasla u događaj koji će zasigurno postati tradicija zahvaljujući svakom studentu, svakoj obitelji, svakom tko je svratio do Bazena i bio dio ove prekrasne priče. Nadamo se da ste se zabavili i uživali u natjecanju studenata iz cijele Hrvatske kroz naše „šašave“ discipline, ali ponešto i naučili o hrvatskoj kulturnoj baštini. Naravno, sve to ne bi bilo moguće bez naših dugogodišnjeg prijatelja i suradnika na velikom broju projekata, Valamar Rivijere“, izjavio je ovom prilikom voditelj Projekta i član Predsjedništva Studentskog zbora Sveučilišta u Dubrovniku Blaž Bulum.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana