Kultura

UŽIVAJTE U VIDEU I FOTOGRAFIJAMA Balet ‘Coppelia’ oduševio dubrovačku publiku!

UŽIVAJTE U VIDEU I FOTOGRAFIJAMA Balet 'Coppelia' oduševio dubrovačku publiku!

Premijera baleta ‘Coppelia’ Lea Delibesa, u koprodukciji Kazališta Marina Držića i Umjetničke škole Luke Sorkočeviča, održana je u subotu navečer u rasprodanom Kazalištu Marina Držića.

-Ponosna sam što je projekt u koji je uključeno preko 70 učenika škole nakon svega šest mjeseci uspio na profesionalan način dovesti klasični balet na pozornicu dubrovačkog kazališta. Predstava je rađena kako bismo približili klasični balet našoj publici. Djeca i njihovi nastavnici dali su sve od sebe. Svima nam je bio izazov na pravi način ispričati priču, posebnu u pripremi i prilagodbi glumačkog i glazbenog dijela. Kazalište Marina Držića omogućilo nam je sjajne uvjete. Dokazali smo da se i s djecom može napraviti kvalitetna predstava klasičnog baleta – izjavila je tom prilikom pročelnica baletnog odjela Umjetničke škole Luke Sorkočevića i članica autorskog tima koji potpisuje koreografiju i režiju Zrinka Japunčić.

-Naravno da prostora za napredak ima još, ali se nadam da bi se u idućim godinama mogla otvoriti mogućnost otvaranja u Dubrovniku srednje baletne škole. Ako bismo to ostvarili, to bi bio jedan skalin više prema profesionalizmu, jer imamo jako puno vrlo sposobne djece – istaknula je Japunčić.

Autorski tim koji potpisuje koreografiju i režiju čine Gousel Galioullina, Zrinka Japunčić, Doris Pavleković, Tea Prkačin i Alida Vuković, a na projektu su radili i Anamarija Obradović (scenografija), Renata Sekulović (kostimografija), Viktor Lenert (prilagodba glazbe), Silvio Giron (dizajn svjetla), Sebastijan Vukosavić (narator) te Anita Bubalo (inspicijent).

Reprizna izvedba baleta ‘Coppelia’ održat će se u nedjelju 27. svibnja u 20 sati.

Pročitajte još

Goran Višnjić se vraća na Igre, stiže i Zrinka Cvitešić

Dulist

‘DRUGA STRANA POVIJESTI’ Dubrovačka glazbena ostavština svečano predstavljena u Salzburgu

Dulist

KOPRODUKCIJA KMD-A U Varaždinu premijerno izvedena ‘Madama Butterfly’

Dulist