Natrag
20.5.2018 21:02

facebook

twitter

google

rss

dulist

Uživajte u čistom moru!

9.7.2012 @ 15:34 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

More na svih 106 plaža u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i na četvrtom je ispitivanju kakvoće mora odgovaralo uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje.

Naime, Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije od 26. lipnja do 4. srpnja obavio je četvrto ispitivanje mora.
 
More na 103 plaže ocijenjeno je kao more izvrsne kakvoće, na plaži Polače na Mljetu more je bilo dobre kakvoće, dok je more na plažama Supavo u Stonu i Pasadur na Lastovu bilo zadovoljavajuće kakvoće.
 
Detaljniji podaci dostupni su javnosti na web stranicama Ministarstva zaštite okoliša i prirode i Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.
 
Tako se na adresama http://www.izor.hr/kakvoca/ ili http://www.zzjzdnz.hr/ mogu vidjeti ocjene kakvoće prikazane obojanim kružnim simbolima i to plavim (izvrsna), zelenim (dobra), žutim (zadovoljavajuća) i crvenim (nezadovoljavajuća) na Google maps podlogama, kao i brojne popratne informacije (npr. temperature zraka i mora, slanost, smjer vjetra).
 
Rezultati utvrđivanja kakvoće mora upisuju se u bazu podataka odmah nakon završetka analize.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana