Aktualno

UZ ZAHVALU I PRIZNANJE Don Stanko Lasić umirovljen, novi katedralni župnik je don Marin Lučić

UZ ZAHVALU I PRIZNANJE Don Stanko Lasić umirovljen, novi katedralni župnik je don Marin Lučić

Dosadašnji katedralni župnik don Stanko Lasić ove je nedjelje pod svetom misom u 10 sati umirovljen uz zahvalu i priznanje za sve što je kroz ovih 30 godina učinio za Katedralu, ali i Grad. Don Stanko je bio vedrog duha te mu se zdravlje vidno popravilo. Podsjetimo, dosadašnji katedralni župnik u svibnju je doživio moždani udar na putovanju s krizmanicima u Rimu. Iza njega je dugo razdoblje oporavka.

Za novog katedralnog župnika, u prisutnosti dubrovačkog biskupa mons. Mate Uzinića, prisegnuo je don Marin Lučić koji je ‘zamjenjivao’ don Stanka Lasića na toj poziciji za vrijeme oporavka. Don Marin je prethodno, među ostalim, bio rektor Biskupijskog sjemeništa, a na današnjoj misi u cijelosti je preuzeo vođenje dubrovačke prvostolnice.

Inače, don Stanko Lasić imenovan je župnikom Dubrovačke katedrale 1990. godine te je tu službu vršio sve do danas. Zlatnu misu proslavio je u kolovozu 2017., a 50 godina svog svećeništva na poseban je način obilježio knjigom ‘Župnikovi zapisi i sjećanja’. 2017. dobio je nagradu za životno djelo Dubrovačko-neretvanske županije uz Dan županije, a zbog profesionalnog obavljanja svoje svećeničke dužnosti, pastoralnog i humanitarnog rada u vrijeme Domovinskog rata, nastavničkog djelovanja, promicanja građanskih i vjerskih sloboda, solidarnosti i tolerancije među ljudima te skrbi o kulturnoj baštini.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist