Zanimljivosti

Uz dan očeva: Volim te tata!

Vjerski kutak

„Dobri Otac“ – naslov je radionice „Vjerskog kutka“ koja je održana u utorak, 18. ožujka u prostorijama Obiteljskog savjetovališta Dubrovačke biskupije.

Radionicu su vodile odgajateljice u vjeri Deša Čižek i Ana Previšić uz pomoć volonterki Anite Lemo, također odgajateljice u vjeri, i Katarine Rožić. Istovremeno, odrasli su uživali u „Čašici razgovora“ razgovarajući o izazovima u odgoju djece u obiteljima, vrtićima i školama, u čemu im se pridružila i Ana Vuličević, odgajateljica u vjeri.

Radionica “Dobri Otac“ je počela zajedničkom molitvom dok su djeca stvarala krug zajedništva držeći se za ruke. U uvodnom dijelu, kroz „Zagonetku o Josipu“ autorice Brankice Blažević, odgajateljice su polako otkrivale lik svetog Josipa dok su djeca nastojala pogoditi o kome je riječ i zašto se danas na radionici o njemu priča, te su poticajnim pitanjima i razgovorom povezale lik zemaljskog i Nebeskog Oca. Uvodni dio radionice je završio molitvom „Očenaš“. U središnjem dijelu radionice odgajateljice su kroz biblijsku priču o milosrdnom Ocu djeci približile milosrđe, oproštenje i ljubav koja nas sve povezuje u jednu veliku obitelj istog Nebeskog Oca. Kroz likovni izričaj djeca su iskazala na svoj način zahvalnost svojim očevima za Dan očeva. Napravila su čestitke s prekrasnim porukama očevima poput: „Hvala ti što postojiš,“ „Volim te, tata“, „Najbolji si“… Radionica je završila pjesmom uz pratnju gitare, koju je predvodila odgajateljica Čižek i prigodnom recitacijom.

Pročitajte još

Pet razloga za posjetiti Importanne Sunset Party na krovu Royal Blue Hotela

Dulist

SUGRAĐANI SE PITAJU Smiju li kamperi zauzeti parkirno mjesto?

Dulist

VRTOVI SUNCA ZA ŽARKOVICU Deset godina poslovanja u znaku humanitarne večere

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija