Natrag
21.4.2019 14:22

facebook

twitter

google

rss

dulist

UVJERLJIVO PRVO MJESTO U Dubrovniku cijene nekretnina i dalje u porastu

25.3.2018 @ 13:01 Dulist Aktualno

Podijelite:

Bez obzira je li riječ kućama, stanovima ili građevinskim zemljištima, Dubrovnik je grad koji visinom cijena nekretnina iz mjeseca u mjesec uvjerljivo drži prvo mjesto.

Rezultat je to istraživanja oglasnika Crozilla.com u kojem također ističu kako su cijene nekretnina u Dubrovniku tijekom veljače zabilježile dodatan porast, unatoč tome što su i inače više nego u svim drugim gradovima.

Prosječna tražena cijena stana u Dubrovniku u najkraćem mjesecu u godini u prosjeku je iznosila 3714 eura po kvadratnome metru, a navedeni je iznos 1,3 posto veći no mjesec ranije, te 9,5 posto veći nego lani u istom mjesecu.

Osim visinom cijena nekretnina, Dubrovnik se izdvaja i po tome što su za razliku od većine ostalih gradova, cijene tamošnjih stanova niže no cijene kuća, a u veljači je razlika iznosila čak 449 eura po kvadratnome metru.

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako se za ‘kvadrat’ kuće, s uključenom cijenom okućnice, tijekom veljače u Dubrovniku u prosjeku tražilo 4163 eura što je 0,5 posto manje no mjesec ranije, no u usporedbi s istim mjesecom prošle godine cijene tamošnjih kuća porasle su za 8,6 posto, te za 10,6 posto u odnosu na veljaču 2016. godine.

Najviše prosječne tražene cijene građevinskih zemljišta tijekom veljače su na oglasniku Crozilla.com oglašavane u Dubrovačko-neretvanskoj županiji gdje se za ‘kvadrat’ u prosjeku tražilo 177 eura, a navedeni je iznos 18,8 posto veći nego lani. Na tom je području moguće pronaći zemljišta jeftinija i od 10 eura po kvadratnome metru, a pritom je riječ o onima velikih površina gdje je zbog velikog ukupnog iznosa, cijena po ‘kvadratu’ niža od prosjeka. No, također ima i onih s cijenama od oko nekoliko stotina, pa i od oko 1000 eura po kvadratnome metru kakva su oglašavana u gradu, uz more ili pak s neprocjenjivim pogledom na grad i more.

 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana