Natrag
19.2.2019 18:10

facebook

twitter

google

rss

dulist

Uvjerenja za 130 naših pčelara

7.5.2013 @ 14:42 Mia Njavro Zanimljivosti
6;6

Podijelite:

Polaznici Škole za pčelare primili su danas Uvjerenja za zvanje Pčelar, koja im je uručio dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić.

On je ovom prigodom čestitao svim polaznicima, te istaknuo važnost obrazovanja koje je presudno za daljnji razvoj struke.  

Školu je završilo 130 pčelara iz cijele županije, a odvijala se na četiri lokacije – u Metkoviću, Putnikovićima, Slanome i Cavtatu. U sklopu Programa SeeNet, kroz kojeg je proveden projekt 'Valorizacija meda u DNŽ', odrađene su i brojne druge aktivnosti.

–Obavljena je Analiza sektora pčelarstva pa smo zahvaljujući dobivenim smjernicama i radom na terenu uvidjeli stvarne potrebe i dobili preporuke za razvoj pčelarstva na našem području. Upravo ta Analiza pokazala je potrebu za obukom pčelara, pa smo tako organizirali Školu. U sklopu projekta surađivalo se također s talijanskim ekspertima, kroz seminare i studijsko putovanja 15 pčelara na sjever Italije. Radilo se i na poboljšanju kvalitete meda, komerijalizaciji pčelinjih proizvoda te je obnovljena stara škola u Majkovima u svrhu kreiranja Centra za promociju, degustaciju meda i ostalih tradicijskih proizvoda regije, kao i Edukativnog centra za med – istaknula je neke od aktivnosti direktorica DUNEA-e Melanija Milić.

Uloženi su također napori u promociju pčelarstva i njegovih proizvoda, a jedan od tih rezultata je i knjižica 'MED – zlato prirode' koja je također predstavljena i podijeljena pčelarima kao info materijal za njihove kupce. Ovaj projekt na našem području zajednički provode Regionalna razvojna agencija DUNEA, Dubrovačko-neretvanska županija, Zajednica pčelarskih udruga Dubrovačko-neretvanske županije i Oxfam Italia u BiH.

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana