Sport

USUSRET UTRCI 5K Du Motion trči za Antu!

USUSRET UTRCI 5K Du Motion trči za Antu!

Du Motionova utrka građana 5K svake godine na gradske ulice privlači sve veći broj Dubrovčana i njihovih gostiju. Tako će biti i 28. travnja, kada se na Stradunu očekuju stotine trkača u prepoznatljivim plavim majicama.

-Odaziv ljudi nas svake godine oduševljava, od školaraca i studenata do poduzetnika, umirovljenika i jako često čitavih obitelji. Svi se taj jedan dan dolaze družiti i zajedno napraviti nešto dobro. Ove godine trčimo radi podizanja svijesti o potrebi što većeg opreza u prometu, a sav prihod je namijenjen neurorehabilitaciji 20-godišnjeg Ante Kolunđije, volontera Du Motiona koji je prošle godine stradao u prometnoj nesreći – najavio je direktor Du Motiona Alen Bošković.

Neurorehabilitacija koju provodi Poliklinika Glavić namijenjena je pacijentima koji zbog različitih nesreća ili bolesti imaju oslabljene ili potpuno onemogućene ekstremitete tijela.

-Riječ je o robotskoj neurorehabilitaciji, trenutno najmodernijem i najučinkovitijem konceptu liječenja uz pomoć najsofisticiranijih robotskih uređaja i konvencionalnih fizioterapijskih terapija. Koncept te program liječenja u Poliklinici Glavić individualno su prilagođeni svakom pacijentu ovisno o njegovoj dijagnozi i medicinskom stanju. Upravo je takav program osmišljen i za Antu koji se svakodnevno rehabilitira i do 9h dnevno u cilju što bržeg oporavka i već se naziru odlični rezultati – izjavila je Mirna Golubić, zamjenica glavne terapeutice Poliklinike.

-Pred velikim srcem Dubrovnika novih je 5 kilometara koje ćemo zajedno istrčati upravo za Antu. Čekamo vas na Stradunu! – poručili su organizatori.

Utrci 5K možete se pridružiti kupnjom trkačkog ili navijačkog paketa dostupnih putem službene web stranice Du Motiona.

 

Pročitajte još

TRON EUROPE PRIPADA HRVATICI Matić prvakinja, Cvjetko brončana, Oberan upisala pobjedu i poraz

Dulist

MALONOGOMETNA LIGA Square poražen u Omišu

Dulist

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist