Kultura

‘USKORO STAVLJAMO PAMET NA KOMEDIJU’ Dovršeno tiskanje prvog dijela Dunda Maroja u stripu

Ne možemo izdržati, a da vam ne priznamo… Upravo je dovršeno tiskanje prvog dijela Držićevog Dunda Maroja u stripu – istaknuli su iz Doma Marina Držića o svom novom projektu. Uvjereni su kako će novo strip izdanje obožavati i mladi i stari. Ovo je još jedan primjer očuvanja i recepcije književnog opusa velikana Vidre. Nakon što je u strip pretočio svih 316 dvostruko rimovanih dvanaesteraca Novele od Stanca, umjetnik Dubravko Kastrapeli je prihvatio veliki izazov stripovanja integralnog teksta Dunda Maroja.

– S obzirom na svoj obujam, Držićeva najpoznatija komedija Dundo Maroje tiskat će se u četiri nastavka. Prvi nastavak koji obuhvaća dva prologa i prvi čin bit će uskoro predstavljen u našem Gradu, a onda i diljem Hrvatske. Pripremite se, uskoro ‘stavljamo pamet na komediju’ – navode iz DMD-a.

Pročitajte još

TRADICIONALNI KONCERT Djela velikih svjetskih skladatelja u crkvi Male braće

Dulist.hr

PREMIJERA U KAZALIŠTU Salve smijeha na Bajci o baki Mokoš

Dulist

POTRESNI FILM JAKOVA SEDLARA ‘Ne dižite ruku na sebe, niste sami, ima smisla živjeti’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija