Koronavirus u Hrvatskoj

USKORO KREĆU VJENČANJA I PROSLAVE U zatvorenim prostorima 100 posjetitelja, na otvorenom – 300!

Stožer civilne zaštite RH u današnjem je priopćenju najavio kako se od sljedeće srijede 27. svibnja, želi omogućiti održavanje  privatna i poslovna okupljanja.

Predviđeno je da bi se u zatvorenim prostorima omogućilo 100 posjetitelja, a u vanjskim prostorima 300 posjetitelja. No, daljnje brojke će ovisiti o epidemiološkoj situaciji. Tijekom sljedećeg tjedna HZJZ će objaviti preporuke koje će detaljno opisati epidemiološki okvir za obavljanje rada u tim djelatnostima.

-Nakon niza sastanaka sa službenim predstavnicima ugostiteljske i industrije događanja (event industrija) postignut je dogovor da će Hrvatski zavod za javno zdravstvo izraditi preporuke s odgovarajućim epidemiološkim okvirom za održavanje privatnih i poslovnih catering okupljanja, uključujući i vjenčanja, proslave i domjenke, s ciljem da se omogući organizacija rada tih djelatnosti počevši od 27. svibnja 2020. – istaknuto je u priopćenju Nacionalnog stožera civilne zaštite.

U slučaju kad predstavnici ove industrije sudjeluju u organizaciji kulturnih događanja npr. koncerata i festivala, preporuke će se, kao i do sada, usklađivati s Ministarstvom kulture i strukovnim udrugama.

 

 

 

Pročitajte još

I danas bez novooboljelih u županiji, ozdravila djelatnica Doma za starije osobe

Dulist

NOVE ODLUKE Stožer ukinuo zabranu rada nedjeljom

Dulist

ODLIČNE VIJESTI Hrvatska drugi dan bez oboljelih od koronavirusa

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija