Natrag
18.2.2019 20:23

facebook

twitter

google

rss

dulist

Uskoro iduća faza gradnje Projekta Jadran

10.1.2013 @ 13:58 Mia Njavro Aktualno

Podijelite:

Uprava Vodovoda Dubrovnik d.o.o. i predstavnici Hrvatskih voda i tvrtke Vijadukt sastali su se s gradonačelnikom Androm Vlahušićem na temu Projekta Jadran.

Iduća faza projekta, vrijedna 27 milijuna kuna započet će krajem siječnja ili početkom veljače, a gradit će se kanalizacijski sustav Prijevor – Obuljeno. Rok izgradnje je ožujak 2014. godine.

Gradonačelnik je rekao kako se treba razmotriti i kraći rok, obzirom na prohodnost četiri kilometra duge prometnice u čijem će se trupu izvoditi radovi. Budući da će se radovi omogućiti i tijekom turističke sezone, kanalizacija bi trebala biti postavljena i do kraja ove godine.

Odim ovog, razgovaralo se i o dinamici izvođenja radova na aktualnim gradilištima Projekta Jadran,  Šetnici Nika i Meda Pucića, Trstenom i Orašcu.

Grad Dubrovnik i Vodovod u suradnji s Hrvatskim vodama pristupili su provedbi više od 80 milijuna kuna vrijednog Projekta Jadran te uspjeli paralelno pripremiti i realizirati vlastite projekte vodovoda i odvodnje, vrijedne oko 30 milijuna kuna.

Projekti se oslanjaju na glavnu infrastrukturnu mrežu koja se gradi sredstvima Svjetske banke, a Projekt Jadran u konačnici će rezultirati priključivanjem svih domaćinstava na području Grada Dubrovnika na vodovodnu i kanalizacijsku mrežu.

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana