DuList PROMO

‘URBAN & VEGGIE’ Novi vegetarijanski i veganski restoran na gruškoj rivi

Novo ‘it’ mjesto otvorilo se sredinom srpnja na gruškoj rivi. Riječ je o restoranu ‘Urban & Veggie’ koji se prostire na 300 metara kvadratnih.

Kako i sam naziv govori, radi se o novoj urbanoj ponudi za vegetarijance i vegane. Priča o stvaranju restorana počela je kad je vlasnik Ivo Dadić odlučio promijeniti prehrambene navike i pri­jeći na vegetarijansku prehranu, sve zbog zdravlja, ‘možda i nekog kuriozi­teta’, kaže nam, nakon što se počeo rekreativno baviti vožnjom bicikla. Usporedno s tim, istraživao je zna­čenja raznih namirnica, pripremanja jela, a sve je stvarao u vlastitoj kuhinji.

Glavni ‘suci’ u ocjenjivanju jela bili su njegovi prijatelji koji bi dolazili na večere i kušali nova jela. Svaki put bi ga ponovno podupirali na otvaranje restorana… Riječi su prerasle u djela, a Dadić je dosad, priznaje nam, izra­zito sretan dosadašnjim zanimanjem posjetitelja. Gosti su se, i nakon prvog posjeta restoranu Urban & Veggie’, vraćali i do nekoliko puta.

Vrhunska vinska karta
Projekt uređenja oku ugodnog interi­jera radio je Diz Viz, a sve u suradnji s vlasnikom. ‘Izabrali smo zemljane boje kako bi sve bilo u skladu s našom pričom’, ističe Dadić.

Osim vrhunskog interijera uređenog prema tematici restorana, najveću pozornost zasigurno privlači taraca koja je stvorena za ispijanje koktela i vina tijekom ljetnih večeri, ali i vrhunske kave

Prostor, osim modernim duhom, odiše i tradicijom koju žele sačuvati. Naime, kuća je iz 1520. godine, a pripadala je Marinu Buniću. Osim vrhunskog interijera uređenog prema tematici restorana, najveću pozornost zasigurno privlači spomenuta taraca koja je stvorena za ispijanje koktela i vina tijekom ljetnih večeri, ali i vrhunske kave. Vinarija Crvik zadužena je za većinu vina koja su na raspolaganju nepcima posjetitelja. Vrijedi spomenuti kako je vin­sku kartu sastavio poznati sommelier Siniša Lasan. ­

— U restoranu vlada opuštena i urbana atmosfera, uz dobru hranu, piće i glazbu! Želja mi je da svi koji dođu u restoran mogu uživati u jelu, opustiti se uz vino, kavu ili smoothie – govori nam vlasnik.

U svakodnev­noj ponudi je novo jelo dana, odnosno marenda, a njegova cijena je 57 kuna.Također, tu je i dnevni meni koji košta 93 kune. Dnevno jelo koje je gostima dosad bilo najzanimljivije jest musaka od balančana s bolognezom od crne leće. Za vrijeme večere najviše inte­resa pobuđuje veggie burger u kombi­naciji od crvene leće i bulgura ili cikle i humusa. U ponudi je i cvjetača koja se peče u komadu u limunovom soku i pesto umaku kojeg sami proizvode. Nakon toga se prelijeva sa salsom od pomadora i služi se s pireom koji je preliven uljem od bundeve. Od pre­djela, kaže nam Dadić, najbolje idu polpetice.

U svoje kalendare zapišite i subotu 17. kolovoza kada će se održati ‘Vege cocktail night’ uz vegetarijanski finger food na taraci

— Namirnice su domaće, stižu nam svako jutro iz Konavala. Poku­šao sam izdvojiti namirnice koje su našem tijelu bitne, poput cikle, a koje prezentiramo kroz hranu u konceptu koji je već poznat javnosti – rekao je Dadić.

Tematske večeri
Glavni cilj koji želi postići jest upoznati ljude s novom ponudom u Gradu, načinom prehrane i zanimlji­vim namirnicama.

Ivo Dadić

— Za početak, želim da ljudi znaju kako imaju još jednu vege opciju u modernom ambijentu… I ako je već netko zainteresiran promijeniti svoj način života kroz hranu i sport, treba znati da uvijek stojim na raspolaganju i imam pet minuta vremena – priča nam Dadić. Otkriva i kako planira u resto­ranu organizirati događaje i tematske večeri kada će u goste pozvati inspi­rativne ljude koji će s posjetiteljima dijeliti svoja životna iskustva. No, do toga ćemo morati pričekati zimsko razdoblje. U svoje kalendare zapišite i subotu 17. kolovoza kada će se održati ‘Vege cocktail night’ uz vegetarijanski finger food na taraci.

Pročitajte još

NAJBOLJA CIJENA U GRADU Otkup zlata koji nudi besplatnu procjenu i isplatu odmah u gotovini

Dulist

MEX CANTINA BONA FIDE U GRADU Večeras ne propustite fenomenalnu Maju Grgić

Dulist

RIXOS PREMIUM DUBROVNIK Jedinstveni doživljaj show cookinga

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija