DuList PROMO

‘URBAN & VEGGIE’ Novi vegetarijanski i veganski restoran na gruškoj rivi

‘URBAN & VEGGIE’ Novi vegetarijanski i veganski restoran na gruškoj rivi

Novo ‘it’ mjesto otvorilo se sredinom srpnja na gruškoj rivi. Riječ je o restoranu ‘Urban & Veggie’ koji se prostire na 300 metara kvadratnih.

Kako i sam naziv govori, radi se o novoj urbanoj ponudi za vegetarijance i vegane. Priča o stvaranju restorana počela je kad je vlasnik Ivo Dadić odlučio promijeniti prehrambene navike i pri­jeći na vegetarijansku prehranu, sve zbog zdravlja, ‘možda i nekog kuriozi­teta’, kaže nam, nakon što se počeo rekreativno baviti vožnjom bicikla. Usporedno s tim, istraživao je zna­čenja raznih namirnica, pripremanja jela, a sve je stvarao u vlastitoj kuhinji.

‘URBAN & VEGGIE’ Novi vegetarijanski i veganski restoran na gruškoj rivi

Glavni ‘suci’ u ocjenjivanju jela bili su njegovi prijatelji koji bi dolazili na večere i kušali nova jela. Svaki put bi ga ponovno podupirali na otvaranje restorana… Riječi su prerasle u djela, a Dadić je dosad, priznaje nam, izra­zito sretan dosadašnjim zanimanjem posjetitelja. Gosti su se, i nakon prvog posjeta restoranu Urban & Veggie’, vraćali i do nekoliko puta.

Vrhunska vinska karta
Projekt uređenja oku ugodnog interi­jera radio je Diz Viz, a sve u suradnji s vlasnikom. ‘Izabrali smo zemljane boje kako bi sve bilo u skladu s našom pričom’, ističe Dadić.

Osim vrhunskog interijera uređenog prema tematici restorana, najveću pozornost zasigurno privlači taraca koja je stvorena za ispijanje koktela i vina tijekom ljetnih večeri, ali i vrhunske kave

Prostor, osim modernim duhom, odiše i tradicijom koju žele sačuvati. Naime, kuća je iz 1520. godine, a pripadala je Marinu Buniću. Osim vrhunskog interijera uređenog prema tematici restorana, najveću pozornost zasigurno privlači spomenuta taraca koja je stvorena za ispijanje koktela i vina tijekom ljetnih večeri, ali i vrhunske kave. Vinarija Crvik zadužena je za većinu vina koja su na raspolaganju nepcima posjetitelja. Vrijedi spomenuti kako je vin­sku kartu sastavio poznati sommelier Siniša Lasan. ­

‘URBAN & VEGGIE’ Novi vegetarijanski i veganski restoran na gruškoj rivi

— U restoranu vlada opuštena i urbana atmosfera, uz dobru hranu, piće i glazbu! Želja mi je da svi koji dođu u restoran mogu uživati u jelu, opustiti se uz vino, kavu ili smoothie – govori nam vlasnik.

U svakodnev­noj ponudi je novo jelo dana, odnosno marenda, a njegova cijena je 57 kuna.Također, tu je i dnevni meni koji košta 93 kune. Dnevno jelo koje je gostima dosad bilo najzanimljivije jest musaka od balančana s bolognezom od crne leće. Za vrijeme večere najviše inte­resa pobuđuje veggie burger u kombi­naciji od crvene leće i bulgura ili cikle i humusa. U ponudi je i cvjetača koja se peče u komadu u limunovom soku i pesto umaku kojeg sami proizvode. Nakon toga se prelijeva sa salsom od pomadora i služi se s pireom koji je preliven uljem od bundeve. Od pre­djela, kaže nam Dadić, najbolje idu polpetice.

U svoje kalendare zapišite i subotu 17. kolovoza kada će se održati ‘Vege cocktail night’ uz vegetarijanski finger food na taraci

— Namirnice su domaće, stižu nam svako jutro iz Konavala. Poku­šao sam izdvojiti namirnice koje su našem tijelu bitne, poput cikle, a koje prezentiramo kroz hranu u konceptu koji je već poznat javnosti – rekao je Dadić.

Tematske večeri
Glavni cilj koji želi postići jest upoznati ljude s novom ponudom u Gradu, načinom prehrane i zanimlji­vim namirnicama.

‘URBAN & VEGGIE’ Novi vegetarijanski i veganski restoran na gruškoj rivi
Ivo Dadić

— Za početak, želim da ljudi znaju kako imaju još jednu vege opciju u modernom ambijentu… I ako je već netko zainteresiran promijeniti svoj način života kroz hranu i sport, treba znati da uvijek stojim na raspolaganju i imam pet minuta vremena – priča nam Dadić. Otkriva i kako planira u resto­ranu organizirati događaje i tematske večeri kada će u goste pozvati inspi­rativne ljude koji će s posjetiteljima dijeliti svoja životna iskustva. No, do toga ćemo morati pričekati zimsko razdoblje. U svoje kalendare zapišite i subotu 17. kolovoza kada će se održati ‘Vege cocktail night’ uz vegetarijanski finger food na taraci.

Pročitajte još

Poznati solarni brend MS2 Energo otvara ured, dostupne su i subvencije

Dulist

Otkrijte najbolje slot igre u hrvatskim online kasinima

Dulist

Zanimljive činjenice o automatima za igre

Dulist