Natrag
25.4.2018 10:23

facebook

twitter

google

rss

dulist

Upoznavanje Europe počinje u Gradu!

29.5.2012 @ 16:17 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti
2;2

Podijelite:

Dio sudionika natječaja u izradi panoa, koji je Europski dom Dubrovnik organizirao za ovogodišnji Dana Europe, posjetio je prošlog tjedna Župu dubrovačku i Konavle.

Riječ je o učenicima iz osnovnih škola Orašac, Mokošica, Lapad, Marina Držića i Marina Getaldića. Destinacija izleta izabrana je u dogovoru s dijelom ravnateljica koje su ustvrdile da učenici iz gradskih osnovnih škola vrlo slabo poznaju istočni dio naše županije.

S obzirom da se veći dio učenika nije otprije poznavao, ovo je bila prigoda ne samo za upoznavanje okolice Dubrovnika, nego i za međusobno druženje. Za učenike iz OŠ Ivana Gundulića, koji su na natječaju osvojili prvo (za predstavljanje Švedske) i treće mjesto (za predstavljanje Hrvatske kao nove članice EU), a četvrto i peto mjesto podijelili s Gimnazijom Dubrovnik (za predstavljanje Velike Britanije) Europski dom sprema posebno druženje jer nisu mogli sudjelovati u izletu.

Podsjetimo, panoi koje su izradili učenici svih osnovnih škola s područja grada Dubrovnika, Privatne gimnazije i Gimnazije Dubrovnik bili su oko Dana Europe, 9. svibnja, postavljeni u izlozima na Stradunu i ulici od Puča, a od 11. do 18. svibnja u EU-Info centru Europskog doma Dubrovnik u prizemlju Narodne knjižnice. Na panoima su bile predstavljene države članice Europske unije, Hrvatska kao nova članica te EU u cjelini. Ova izložba bila je dio prigodnog programa za Dan Europe koji je Europski dom Dubrovnik organizirao u suradnji s Dubrovačko-neretvanskom županijom, Gradom Dubrovnikom, Sveučilištem u Dubrovniku i Slovenskim kulturnim društvom „Lipa“ iz Dubrovnika.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana