Aktualno

UPIS U VOJNU EVIDENCIJU Dubrovčani, ispunite zakonsku obvezu

Postrojavanje pričuvnih postrojbi Dubrovnik

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske poziva sve muške osobe, hrvatske državljane rođene 2000. godine i starijih godišta, a koji dosad nisu upisani, da se radi uvođenja u vojnu evidenciju jave u Područne odsjeke za poslove obrane prema mjestu prebivališta.

Prema planu uvođenja novaka u vojnu evidenciju za 2018. godinu, u Područnom odsjeku za poslove obrane u Dubrovniku (Dr. Ante Starčevića 2) upis će se provoditi od 9. do 12. travnja 2018. godine. U Metkoviću se upis obavlja 13. travnja u Uredu državne uprave (S. Radića 3, Metković), a prvi će na red doći novaci iz Ploča, koji će se u evidenciju upisati u Časničkom domu (S.S. Kranjčevića 4, Ploče).

Podsjetimo, riječ je o zakonskoj obvezi redovitog godišnjeg upisa u vojnu evidenciju. Upis u vojnu evidenciju obvezan je sukladno Zakonu o obrani za sve hrvatske državljanine – muškarce koji u kalendarskoj godini navršavaju 18 godina, a imaju prebivalište na području Republike Hrvatske.

Na poziv za upis u vojnu evidenciju obvezni su se odazvati i hrvatski državljani koji borave u inozemstvu, a uvođenje u vojnu evidenciju mogu provesti putem diplomatske misije ili konzularnog ureda Republike Hrvatske u državi u kojoj borave.

Ovisno o mjestu prebivališta i zakazanom terminu, upisi u evidenciju obavljaju se u Odsjecima za poslove obrane, a prilikom dolaska pozvani muškarci moraju predočiti osobnu iskaznicu ili domovnicu i OIB.

Svi pozvani, bez obzira jesu li dobili pojedinačni poziv ili ne, obvezni su odazvati se, a eventualnu spriječenost trebaju javiti Područnom odsjeku za poslove obrane osobno ili preko roditelja ili članova uže obitelji.

Pročitajte još

DRAGO LICE IZ TEATRA Napustila nas je glumica Žuža Egrenyi

Dulist

Dubrovčani na prijemu kod predsjednice RH povodom Dana državnosti

Dulist.hr

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista

Dulist