DuList IN

Otvoren drugi mini filmski festival Unseen, evo što vas večeras čeka u Cavtatu

Drugi mini filmski festival Unseen otvoren je u srijedu, 26. rujna u Domu kulture u Cavtatu, a do 30. rujna, donijet će čak tri različite filmske selekcije, uz radionički, diskurzivni i glazbeni festivalski program.

Nakon kratkih pozdravnih govora koordinatorice programa Karle Crnčević te Ivane Ivković u ime žirija, koordinator diskurzivnog programa festivala Mario Kikaš najavio je prve projekcije kojima je otvoren drugi mini filmski festival Unseen – eksperimentalni film Skoro ništa: i dalje noć Davora Sanvincentija, nagrađen Oktavijanom za najbolji eksperimentalni film na Danima hrvatskog filma, i dokumentarni film Okupirani bioskop Senke Domanović. Zagrebački bend Porto Morto pobrinuo se za sjajan glazbeni dio večeri.

Do kraja rujna publika će u Cavtatu imati priliku pogledati 17 filmova po izboru festivalskog žirija – Ane Opalić, Ivane Ivković i Srdjane Cvijetić, a prikazat će se i filmska selekcija mreže za revitalizaciju kina Kino Mediteran, te selektora filmskog programa ovogodišnjeg Unseena Vetona Nurkollarija, inače umjetničkog direktora DokuFesta.

Drugim danom Unseena počinje diskurzivni program pa će se razgovor s umjetničkim voditeljem Kina Mediteran Alenom Munitićem, održati danas u 18 sati u Domu kulture Cavtat. Na toj lokaciji od 19 sati slijede projekcije ‘Kratkog Unseena’ – kratkometražnih filmova iz selekcije ovogodišnjeg javnog poziva:

Mihaela Rašica, Glenje (Hrvatska),
Nikolče Popovski, The Last Church Bells (Makedonija)
Marko Šantić, Plavi Petar (Hrvatska)
Hanis Bagashov, Miško (Makedonija)
Sunčana Brkulj, Osjetljivi princ (Hrvatska).

Od 20:30 na programu je i selekcija Kina Mediteran –film Leptiri, turskog redatelja Tolge Karaçelika koji je osvojio glavnu nagradu žirija na Sundance Film Festivalu 2018.

Radionice šahtofonije za djecu održat će se, drukčije od planiranog, u dubrovačkom dijelu programa tijekom listopada o čemu ćete biti pravovremeno ojaviješteni.

Pročitajte još

PROJEKCIJE, RADIONICE I PREDAVANJA Program za velike i male na filmskom festivalu ‘Tišina molim!’

Dulist.hr

KRAJ SAGE Mia Hudoletnjak o svemu što niste znali o Islandu

Dulist.hr

RAZGOVOR S PAULOM JUSIĆ Đelo me zvao Pepeljugom, volio je slušati kako pjevam pjesme Whitney Houston

Maria Prkut

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija