Kultura

Ulični spektakli Triko cirkus teatra

U sklopu Dubrovačkih ljetnih igara ulicama Dubrovnika večeras se predstavio Triko cirkus teatar koji je inače sudjelovao i na ceremniji otvaranja ovogodišnjih 64. Igara.

Petero cirkuskih artista i dva glazbenika predstavili su se publici hodajućim performansima, uličnim intervencijama, animacijskim akcijama i uličnim spektaklima. Kako bi izokrenuli uobičajenu fizionomiju grada za vrijeme visoke turističke sezone, osmišljen je program spektakla na ulici u maniri novog cirkusa. 

Ne zaboravljajući niti tradiciju srednjovjekovnog karnevalskog spektakla, ali uz aktivni oslonac na današnji izgled i strukturu Grada kao urbanog i kulturnog središta, sa svojim prednostima i manama, izvedbe  tematski odgovaraju na situaciju sada i ovdje, baziraju se na odnosu izvođač-gledatelj, bez ograde, bez ignoriranja!

Kroz propitivanje ambijenta, artisti fizički izokreću percepciju i sebi i gledateljima, da bi se ta percepcija izokrenula i na simboličnoj razini i izbacila gledatelja/prolaznika iz ugodne neobavezujuće komfornosti, te ga suočila s mogućim drugačijim viđenjem i doživljavanjem jedne urbane sredine.

Autorica projekta je Iva Peter-Dragan, artistiNikolina Majdak, Domagoj Šoić, Christian Peter, Iva Peter-Dragan i Nikola Mijatović, glazbenici: Ines Tričković i Miro Manojlović, scenografija Vedran Jukić, kostimografija Zjena Glamočanin.

Pročitajte još

S prvim danom lipnja otvara se ljetno kino Jadran

Dulist

LIJEPA VIJEST Nakon više od dva mjeseca Linđovci kreću s probama

Dulist

U PETAK Posljednji dan izložbe ‘Sederotonin’ uz stručno vodstvo

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija