Natrag
23.2.2019 14:18

facebook

twitter

google

rss

dulist

Ulični spektakli Triko cirkus teatra

11.7.2013 @ 22:10 Baldo Marunčić Kultura
23;23

Podijelite:

U sklopu Dubrovačkih ljetnih igara ulicama Dubrovnika večeras se predstavio Triko cirkus teatar koji je inače sudjelovao i na ceremniji otvaranja ovogodišnjih 64. Igara.

Petero cirkuskih artista i dva glazbenika predstavili su se publici hodajućim performansima, uličnim intervencijama, animacijskim akcijama i uličnim spektaklima. Kako bi izokrenuli uobičajenu fizionomiju grada za vrijeme visoke turističke sezone, osmišljen je program spektakla na ulici u maniri novog cirkusa. 

Ne zaboravljajući niti tradiciju srednjovjekovnog karnevalskog spektakla, ali uz aktivni oslonac na današnji izgled i strukturu Grada kao urbanog i kulturnog središta, sa svojim prednostima i manama, izvedbe  tematski odgovaraju na situaciju sada i ovdje, baziraju se na odnosu izvođač-gledatelj, bez ograde, bez ignoriranja!

Kroz propitivanje ambijenta, artisti fizički izokreću percepciju i sebi i gledateljima, da bi se ta percepcija izokrenula i na simboličnoj razini i izbacila gledatelja/prolaznika iz ugodne neobavezujuće komfornosti, te ga suočila s mogućim drugačijim viđenjem i doživljavanjem jedne urbane sredine.

Autorica projekta je Iva Peter-Dragan, artistiNikolina Majdak, Domagoj Šoić, Christian Peter, Iva Peter-Dragan i Nikola Mijatović, glazbenici: Ines Tričković i Miro Manojlović, scenografija Vedran Jukić, kostimografija Zjena Glamočanin.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana