Kultura

Ulični spektakli Triko cirkus teatra

U sklopu Dubrovačkih ljetnih igara ulicama Dubrovnika večeras se predstavio Triko cirkus teatar koji je inače sudjelovao i na ceremniji otvaranja ovogodišnjih 64. Igara.

Petero cirkuskih artista i dva glazbenika predstavili su se publici hodajućim performansima, uličnim intervencijama, animacijskim akcijama i uličnim spektaklima. Kako bi izokrenuli uobičajenu fizionomiju grada za vrijeme visoke turističke sezone, osmišljen je program spektakla na ulici u maniri novog cirkusa. 

Ne zaboravljajući niti tradiciju srednjovjekovnog karnevalskog spektakla, ali uz aktivni oslonac na današnji izgled i strukturu Grada kao urbanog i kulturnog središta, sa svojim prednostima i manama, izvedbe  tematski odgovaraju na situaciju sada i ovdje, baziraju se na odnosu izvođač-gledatelj, bez ograde, bez ignoriranja!

Kroz propitivanje ambijenta, artisti fizički izokreću percepciju i sebi i gledateljima, da bi se ta percepcija izokrenula i na simboličnoj razini i izbacila gledatelja/prolaznika iz ugodne neobavezujuće komfornosti, te ga suočila s mogućim drugačijim viđenjem i doživljavanjem jedne urbane sredine.

Autorica projekta je Iva Peter-Dragan, artistiNikolina Majdak, Domagoj Šoić, Christian Peter, Iva Peter-Dragan i Nikola Mijatović, glazbenici: Ines Tričković i Miro Manojlović, scenografija Vedran Jukić, kostimografija Zjena Glamočanin.

Pročitajte još

ATMOSFERA ZA POŽELJET’ Ivo Grbić ‘proveo’ Dubrovčane kroz svoju izložbu o Držiću i Igrama

Dulist

Pridružite se razgledavanju izložbe gospara Grbića uz stručno vodstvo

Dulist

GERANIUM NAGRAĐEN GROMOGLASNIM APLAUZOM Odigrana posljednja dramska premijera 70. Igara

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija