Natrag
15.2.2019 22:36

facebook

twitter

google

rss

dulist

Ujdur i Štrok oslobađaju Grad virtualne okupacije

29.8.2012 @ 18:33 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti
2;2

Podijelite:

Opuzenac Stipan Ujdur izradio je 3D model Crkve svetoga Vlaha, nakon što je nedavno završio 3D model ljetnikovca Gundulić u Gružu te dubrovačke nave.

Crkvu svetog Vlaha izradio je, kako nas je obavijestio zahvaljujući „dubrovačkom dobročinitelju Goranu Štroku”. Sveti Vlaho u 3D modelu također je postavljen na Google Earth-ovu službenu stranicu Warehouse 3D Gallery, čime je i pokrenut postupak za prihvaćanje modela i postavljanje na geolokalitet u Gradu.

– Prihvaćanjem i postavljenjem ovoga modela bit će uklonjen talijanski fašistički 3D model ove crkve koji je izradio Alesandro Marco Fusco iz San Severa koji je predstavio crkvu kao da je u Italiji, a ne u Hrvatskoj, ovo je očito u tagovima. Osim ove crkve i sve druge građevine kojih je on autor su također predstavljene da su u Italiji, a Dubrovnik je predstavio kao talijanski grad u talijanskoj regiji Dalmaciji – navodi Stipan Ujdur, istknuvši kako će Goran Štrok, dubrovačkoj javnosti poznat kao donedavni vlasnik hotelske grupacije JLH, omogućiti izradu 3D modela svih sakralnih objekata na Stradunu kako bi Dubrovnik bio oslobođen talijanske fašističke virtualne okupacije.

– Gradske vlasti, gradonačelnik, Turistička zajednica Dubrovnika, Društvo prijatelja dubrovačke starine i HDZ nisu htjeli ili ne žele da Dubrovnik bude predstavljen kao hrvatski grad , svima njima možda više odgovara Italija. Na njihovu veliku žalost ima još onih kojima je stalo do Hrvatske i hrvatskog grada Dubrovnika pa su se aktivirali u oslobađanju Grada od ponovne fašističke okupacije, virtualne – zaključio je Opuzenac Ujdur.

Crkvu svetog Vlaha u 3D modelu možete bpogledati ovdje.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana