Natrag
16.2.2019 06:29

facebook

twitter

google

rss

dulist

Uhićen Damir Ivić, suvlasnik PGM Raguse

21.3.2013 @ 19:03 Ana Prohaska Crna kronika

Podijelite:

 
Damir Ivić jedan od suvlasnika PGM Raguse jedan je od uhićenika u velikoj akciji koju provode USKOK i policija na osječkom i zagrebačkom području u kojoj se, neslužbeno pišu mediji, istražuje curenje povjerljivih informacija iz policije i davanja mita.

On, je, neslužbeno doznajemo, uhvaćen u hotelu Petki u Dubrovniku .Damir Ivić, bivši je direktor u tvrtki Osijek Koteks Drage Tadića, s kojim je ranije optužen za primanje mita prilikom izgradnje auto cesta u Slavoniji.

Podsjetimo, Ivić je u rujnu prošle godine, kupio PGM Ragusu od slavonskobrodskog poduzetnika  Tomislava Opačka, koji je tu dubrovačku tvrtku prodao za svega mjesec dana. 

Iz Ravnateljstva policije danas je stigla službena potvrda u kojoj se ističe kako je više osoba pod kriminalističkim istraživanjem i da ih je do sada uhićeno pet zbog poticanja na davanje mita.

Neslužbeno se doznaje da je u Osijeku uhićen i poduzetnik Željko Biloš, inače jedan od najbogatijih Slavonaca te u Zagrebu, bivši član uprave Ine Jozo Petrović te Vlado Rajić, svjedok na suđenju za ubojstvo Vjeke Sliška. Posljednji ga se put u stupcima crne kronike spominjalo kada je s još dvojicom priveden zbog prodaje podataka o kriminalističkim istraživanjima, odnosno curenja povjerljivih podataka. Rajić je navodno podatke o tajnim istragama kupovao od ranije prijavljenih policajaca Marka Svaline i Vjekoslava Drnića.

Neslužbeno se doznaje da je i ova istraga povezana upravo s tim slučajem.

U današnjoj su akciji, prema pisanju medija, u Slavoniji su pretražene i kuće Dragana Bakovića Bambura i Stipu Barišića Moljca, pripadnika tzv. Čepinske skupine koja se bavila raznim poslovima od ugostiteljstva do trgovanja nekretninama.
 

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana