Zanimljivosti

Učenici OŠ Cavtat ugostili dubrovačke branitelje

Učenici Osnovne škole Cavtat ugostili su proteklog utorka hrvatske branitelje Iva Šimunovića, pripadnika Zapovjedništva obrane grada Dubrovnika i Iva Simovića iz Konavoske bojne. Kroz jednosatno predavanje prvi put uopće među učenicima, u ovoj školi Ivo Šimunović, na zanimljiv način je opisao presudne dane početka Domovinskog rata, obrane Dubrovnika te oslobađanja zarobljenika iz logora Morinj kao i oslobađanje cijelih Konavala.

Učenici su sa zanimanjem pratili predavanje naših branitelja, znatiželju su zadovoljili postavljanjem pitanja, a Simović je ukazao na važnost pregovaranja u obrani granica Konavala. Učenicima je ukazano na važnost prenošenja istine o povijesnim činjenicama našeg Domovinskog rata. Spomenuli su se i 20. godišnjice smrti prvoga hrvatskog predsjednika Franja Tuđmana.

Pročitajte još

PEPELNICA ILI ČISTA SRIJEDA Počinje korizmeno razdoblje

Dulist

MASLINA 2020. Danjel Sabadin šampion, a nagrađena i Zrinka Cvitešić

Dulist

DULIST PRVI DONOSI Obnovljena crkva sv. Mihajla otvara se 17. ožujka

Leona Rašica

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija