Aktualno

U županiji porast dolazaka 10% i noćenja 14%

U županiji porast dolazaka 10% i noćenja 14%

Prema evidenciji turističkih zajednica gradova i općina, tijekom travnja 2012. godine u turističkim odredištima na području Dubrovačko-neretvanske županije ostvareni su odlični rezultati.

Tako je zabilježen promet od 65 477 dolazaka i 208 709 noćenja što je 10% više dolazaka odnosno 14% više noćenja nego u travnju prošle godine.

Od početka godine do kraja travnja registrirano je 101 735 dolazaka i 311 435 noćenja, što predstavlja porast u dolascima od 12% odnosno u noćenjima od 15%.
 
Domaći turisti su ostvarili 13% više noćenja, a strani 15% više nego prošle godine, pri čemu su domaći turisti ostvarili najviše noćenja, ispred turista iz Francuske, Velike Britanije, Njemačke, Bosne i Hercegovine, Japana, SAD, Turske, Španjolske, Slovenije.
 
Od početka godine u hotelskom smještaju na području Dubrovačko-neretvanske županije je ostvareno 262 667 noćenja uz porast od 14%.
 
U gradu Dubrovniku u travnju je zabilježen porast od 9% u broju dolazaka i 17% u broju noćenja u odnosu na isti mjesec prošle godine. U prva četiri mjeseca ove godine u Dubrovniku je zabilježen porast od 13% u broju dolazaka i 19% u broju noćenja u odnosu na isto razdoblje lani.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist