Županija

U VRTOVIMA SUNCA Uspješan poslovni susret vinara i ugostitelja

U VRTOVIMA SUNCA Uspješan poslovni susret vinara i ugostitelja

Poslovni susret vinara i ugostitelja okupio je danas, u Vrtovima sunca u Orašcu, više od 150 sudionika. Organizirali su ga Dubrovačko-neretvanska županija i Regionalna razvojna agencija DUNEA u cilju što bolje promocije naših vina i njihove bolje zastupljenost na vinskim kartama naših hotela i restorana.

Željelo se također omogućiti ugostiteljima da na jednom mjestu susretnu vinare, otkriju nova vina i uvrste ih na svoje vinske liste. Susret je bio zatvorenog tipa kako bi se sudionici mogli fokusirati upravo na posao.

– Posve smo sigurni da je turistička ponuda u našoj županiji manjkava i neodgovarajuća ako ne uključuje županijska vina, a koja su i najbolja hrvatska vina uopće. Ove aktivnosti proizlaze i iz Strategije razvoja vinarstva i vinogradarstva Dubrovačko-neretvanske županije koju je usvojila Županijska skupština – kazao je prilikom otvorenja susreta župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić.

Zamjenik predsjednika Strukovne grupe hotelijera i ugostitelja pri HGK – Gospodarskoj komori Dubrovnik Nikola Bogoje uputio je riječi pohvale i podržao ovu inicijativu, kao i Jozo Rabušić koji je u ime vinara naglasio da se sustavno radi na kvaliteti proizvoda.

Ovaj susret dio je Dubrovnik FestiWinea, županijskog vinskog festivala kojeg Županija i DUNEA organiziraju po drugi put ove godine u travnju. Vido Bogdanović, ispred agencije Dubrovnik Partner, koja je zadužena za produkciju festivala, najavio je ovogodišnja događanja, vinsku setemanu od 20. do 26. i samu izložbu vina 24. i 25. travnja te, koristeći novi slogan HTZ-a, završio riječima kako će Dubrovnik tada biti ”full of wine”.

Na današnjem susretu bilo je ukupno 50 izlagača, među kojima i šest proizvođača tradicijskih proizvoda, a namjera je organizatora da ovakvi poslovni susreti postanu stalni događaj početkom godine.

 

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist