Natrag
25.4.2019 08:38

facebook

twitter

google

rss

dulist

‘U Vladi ne zna lijeva što radi desna’

23.10.2013 @ 19:02 Mia Njavro Politika

Podijelite:

U poslijepodnevnoj saborskoj raspravi o Zakonu o strateškim investicijskim projektima i oporba i vladajući nastavili su s međusobnim optužbama oko toga tko je kriv za manjak investicija, iako su i jedni i drugi suglasni oko toga da su Hrvatskoj hitno potrebne nove investicije.

– U vladi ne zna lijeva što radi desna – rekao je HDZ-ov Branko Bačić dodajući kako je glavni krivac što investicija nema porezni sustav, cijena rada, ali i administrativne prepreke, te dodao kako ga zabrinjava što svaki tjedan iz vlade stigne nova najava o promjeni poreznog sustava, piše PolitikaPuls.

Vladajuće je upitao zbog čega uporno ustraju u uvjeravanjima kako predloženi zakon ne derogira niti jedan drugi. Za primjer je naveo Zakon o pomorskom dobru koji, kako je objasnio, kaže da koncesiju preko 50 godina daje vlada uz suglasnost Sabora dok u predloženom zakonu stoji da tu koncesiju na 99 godina daje samo vlada dok Sabora u toj priči nema.

– Ovim se zakonom ne derogira niti jedan drugi hrvatski zakon – istaknuo je SDP-ov zastupnik Igor Rađenović, a mišljenja je kako je zakon potreban zbog konkurencije jer se zemlje bore s time kako privući strane investitore.

Za nezavisnu zastupnicu Jadranku Kosor zakon nije u skladu s Ustavom jer se, pojasnila je, u njemu govori o mogućnosti da vlada odlučuje bez natječaja i prethodne procedure, piše PolitikaPlus.
 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana