Zanimljivosti

U subotu Ommbiciklijada u Rijeci dubrovačkoj

Udruga Čovjek na Zemlji i HPD Sniježnica pozivaju u subotu, 13. srpnja, na zajednički biciklistički đir oko Rijeke dubrovačke, s izvora Omble do izvora Šumeta, pa dalje trasom Onofrijeva vodovoda kojim je još 1442. godine u Grad dovedena tekuća pitka voda.

– Kao posljednje događanje povodom proslave Mjeseca hrvatskih rijeka na Ombli, u subotu 13. srpnja organiziramo Biciklijadu oko Rijeke Dubrovačke. Đir je, osim početnog uspona, zahtjevan samo na pojednim dionicama starog vodovoda, zbog malo grbave podloge i adrenalina koji se može pojaviti pri pogledu na provaliju iznad koje bicikliramo, ali definitivno je to jedna od najatraktivnijih brdskih biciklističkih staza u regiji! Friško prokrčena trasa Starog vodovoda samo čeka da je se ispedala – ističu organizatori.

Za one koji dolaze autima bit će osiguran parking ispod crkve Sv.Duha u Komolcu. Okupljanje je predviđeno za 18 sati na izvoru Omble gdje je u suradnji sa Vodovodom Dubrovnik organiziran kratak obilazak izvorišta. Tom prigodom moći će se saznati zanimljive informacije o Ombli, novom i starom dubrovačkom vodovodu, speleološkom sustavu Izvor Omble-Vilina Špilja, te potrebi zaštite okoliša na cijelom području sliva rijeke Omble.

Biciklijada trasom Starog dubrovačkog vodovoda organizira se u okviru kampanje „Mjesec hrvatskih rijeka“ koju WWF (www.panda.org) provodi s partnerskim organizacijama na sedam riječnih čuda Hrvatske (Mura, Drava, Dunav, Sava, Zrmanja, Neretva i Ombla).

Kampanja se provodi u okviru WWF-ovog projekta „Zaštita europske linije života“ povodom ulaska Hrvatske u Europsku uniju, a sudjelovanje na svim događanjima je besplatno.

Pročitajte još

MASLINA 2020. Danjel Sabadin šampion, a nagrađena i Zrinka Cvitešić

Dulist

DULIST PRVI DONOSI Obnovljena crkva sv. Mihajla otvara se 17. ožujka

Leona Rašica

ŠTO NAS ČEKA IDUĆIH MJESECI? Meteorolozi AccuWeathera ‘izbacili’ prognozu do ljeta

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija