Natrag
20.6.2018 15:10

facebook

twitter

google

rss

dulist

U STONU Održano predavanje Davora Rostuhara uoči njegove ekspedicije na Južni pol

1.9.2017 @ 16:35 Dulist Aktualno

Podijelite:

U Mjesnoj knjižnici Ston u četvrtak je održano predavanje Davora Rostuhara, pisca i fotografa, uoči njegova novog projekta ‘Polarni san – prve hrvatske ekspedicije na Južni pol’.

Na svoj put kreće u studenom ove godine kako bi ostvario cilj kojeg je napravilo samo 23 ljudi u svijetu – prijelaz sanjkama preko obale Antarktike do Južnog pola. Njegovo putovanje po Hrvatskoj iznosi 1200 kilometara, što je istovjetno veličini putovanja od obala Antarktike do Južnog pola. Ston je bila njegova predzadnja destinacija u tom projektu, a kako bi ostvario potrebna sredstva za ostvarenje svog sna, skuplja donacije na predavanjima.

Istaknuo je kako će se morati nositi s fizičkim i mentalnim iskušenjima tijekom ekspedicije jer će se susresti s ekstremnim hladnoćama i nepojmljivim tjelesnim uvjetima. Osim toga što se mogla kupiti knjiga i tako pomoći skupiti potrebna sredstva za Davorov pothvat, bilo je moguće upisati se u Knjigu snova s kreativnim bilješkama koje će u nemilosrdnoj bjelini poslužiti kao odličan motivacijski vodič.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana