Grad

U POLA GODINE 50 OŠTEĆENJA AUTOBUSA Budite gospari, vozite se na vlastitu odgovornost

U POLA GODINE 50 OŠTEĆENJA AUTOBUSA Budite gospari, vozite se na vlastitu odgovornost

Je li vožnja prometnicama grada Dubrovnika vozačima gradskog prijevoznika, tvrtke Libertas, postao pretežak, čak i preopasan?

Prema broju prometnih nesreća i drugih incidentnih situacija ova 2015. godina, barem u svojoj prvoj polovici, za vozače Libertasa nije bila baš najsretnija.

Točne evidencije o prometnim nesrećama autobusa Libertas zapravo nema. Pitali smo Policijsku upravu dubrovačko-neretvansku, ali nam je odgovoreno kako prometne nesreće ne evidentiraju na takav način pa samim tim i nemaju broj prometnih nesreća u kojima su i vozači Libertasa bili akteri.

Ipak, ako se u obzir uzme vremensko razdoblje od svega nekoliko posljednjih mjeseci, nije problem pobrojati one nesreće koje su postale medijski popraćene. Jedna takva bila je, na žalost, i sa smrtnim posljedicama. (…)

(…) Iz uprave Libertasa kazali su nam kako je u prvih pola godine, po njihovoj evidenciji, zabilježeno 50 slučajeva raznih oštećenja u prometnim nezgodama. Ipak, naglasili su kako se među tim oštećenjima nalaze i ona koja nisu posljedica prometne nesreće (npr. vandalizam u autobusima, u vožnji ili parkiranima). Direktor Đuro Deranja dao nam je i odgovor zašto su se vozači Libertasa našli u toliko prometnih nesreća.

Njegov odgovor kao i objašnjenje zašto su brojni autobusi povučeni iz prometa potražite u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović