Hrvatska

U POHODE SV. LEOPOLDU Dubrovčani na 12. susretu Hrvata Italije

U POHODE SV. LEOPOLDU Dubrovčani na 12. susretu Hrvata Italije

Hrvatska zajednica u Venetu i Hrvatska matica iseljenika – podružnica Dubrovnik organiziraju proslavu Svetog Leopolda Bogdana Mandića i 12. susret Hrvata Italije u Svetištu sv. Leopolda Bogdana Mandića u padovi 19. i 20. svibnja.

U subotu 19. svibnja u 16 sati susret otvara fra Rozo Palić s predavanjem ‘Očinstvo i majčinstvo – odraz Božje ljubavi’. Fra Rozo Palić župnik je i čuvar Svetišta sv. Josipa u trstu te utemeljitelj kleričkog Bratstva Trojedine Ljubavi.

U 17 sati fra Rozo Palić predvodit će Svetu misu, a od 18.45 sati slijedi koncert Mješovitog pjevačkog zbora ‘Libertas’ s dirigentom Viktorom Lenertom.

Program u nedjelju počinje u 10 sati informativnim sastankom za sve udruge i zajednice Hrvata u Italiji o zaključcima Prve sjednice drugog saziva Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan RH. Izvješće će podnijeti ćlanica Savjeta i predstavnica hrvatskog iseljeništva u Italiji Dragica Hadrović.

U 12.30 sati slijedi Sveta misa koju predvodi župnik župe sv. Vlaha u Stonu don Miljenko Babić, a u 14 sati na redu je zajednički ručak.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist