Aktualno

U ovom trenutku 68 posto ZA!

Istraživanje koje je provela agencija Promocija puls pokazuje da bi 68 posto ispitanika 1. prosinca, koji će izaći na referendum, zaokružilo ZA da se u Ustav brak definira kao životna zajednica muškarca i žene,

a protiv te definicije glasalo bi 26,7 posto, moglo se čuti u sinoćnjoj emisiji Fokus na HRT-u.
Najveću podršku ustavnoj definiciji braka prema istoj anketi dali bi birači izvan-parlamentarne konzervativne stranke Hrast, njih 87,5 posto, te birači najveće oporbene stranke HDZ-a, njih 85,7 posto.
Većina birača lijevo liberalnih stranaka glasala bi na referendumu protiv predložene ustavne definicije braka, ali ne svi. Čak 39,5 posto, dakle više do jedne trećine birača SDP-a, glasali bi prema istraživanju Promocija Pulsa za inicijativu „U ime obitelji“, a najslabiju podršku ta inicijativa ima među biračima HNS-a, 23,7 posto.
Rezultat je jako razveselio čelnicu inicijative „U ime obitelji“ Željku Markić koja je branila brak kao životnu i prirodnu zajednicu muškarca i žene.
Psihologinja Mirjana Krizmanić je ustvrdila da je kao građanku silno zabrinuta nad mogućnošću da se ustavom legalizira diskriminacija jedne manjine.
– Mi smo netolerantno društvo, u takvom društvu zakon koji će diskriminirati jednu manjinu za mene je zastrašujući – kazala je Krizmanić.

Pročitajte još

Ministarstvo turizma potvrdilo imenovanje Ane Hrnić za direktoricu TZ-a

Dulist

OD 27. SRPNJA Air Baltic uvodi letove na liniji Riga-Dubrovnik dva puta tjedno

Dulist

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska prelazi na ljetno radno vrijeme

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija