Natrag
23.4.2019 10:10

facebook

twitter

google

rss

dulist

U OŠ Lapad Linđo, ojkanje i korejski folklor

3.10.2013 @ 20:42 Dulist Vaše vijesti
8;8

Podijelite:

U prigodi obilježavanja 10. obljetnice UNECO-ve konferencije o nematerijalnoj kulturnoj baštini, matičnu školu Lapad i područnu školu Montovjerna posjetili su te izveli prigodan program folklorna skupina iz Koreje, plesači FA Linđo te članovi folklorne skupine iz Zadra – Ojkače.

Program je potrajao duže od planiranoga, jer je opće oduševljenje lapadskih učenika ponijelo izvođače, koji su učenicima nastojali prenijeti svoju nematerijalnu baštinu. Sve izvođače učenici su popratili burnim pljeskom i oduševljenja i zahvalnosti.
 
Bilo je lijepo vidjeti kako mladi Lapađani uživaju u nematerijalnoj baštini, naročito korejskih izvođača. Radionica je postigla svoj cilj: zbližila je lapadske učenike s kulturom korejskog naroda, ali su i oni imali prigodu upoznati hrvatske običaje, jer ih je lapadska škola dočekala izložbom nematerijalne baštine, dubrovačke i hrvatske, a spontano su se uključili i s Linđom zabalali.
 
Učenici su imali prigodu vidjeti kako nastaje vuna, pletu „bječve“, te čuti izvorni oblik ojakanja i vidjeti ples bez glazbe, jer ju stvaraju sami plesači.
– Bio je ovo prekrasan dan, koji je razveselio sve prisutne i još jednom potvrdio da je lapadska škola s razlogom primljena u međunarodni lanac UNESCO škola. Zahvalni smo FA Linđo što nam je omogućio sudjelovanje u UNESCO radionici – poručuju iz Osnovne škole Lapad.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana